Átadás-átvétel a fővárosban

Aláírta Demszky Gábor volt és Tarlós István frissen megválasztott főpolgármester a hivatal átadás-átvételi jegyzőkönyvét. Demszky azt kérte utódjától: legyen pártokon felül álló főpolgármester, és fejezze be az elkezdett nagyberuházásokat. Tarlós elismeréssel beszélt Demszky politikai tevékenységéről, ugyanakkor a főváros pénzügyi helyzetét bizonytalannak nevezte.

2010. 10. 16. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Fotósok, tévések hada kíséretében együtt érkezett a hivatal átadás-átvételi ceremóniájára Tarlós István és Demszky Gábor. Mielőtt az erről szóló jegyzőkönyvet aláírták, Demszky arra kérte Tarlóst: ne csak azoknak a főpolgármestere legyen, akik rá szavaztak, hanem azokat is igyekezzen megnyerni, akik nem voksoltak rá, de főként azokat, akik nem mentek el választani. Ha Tarlósnak ezt a bizalmat sikerül megteremtenie, esélye lesz rá, hogy a posztot hosszú ideig betöltse. Azt kérte utódjától: fejezze be az elkezdett nagyberuházásokat.
– Demszky húsz évig volt főpolgármester – méltatta elődjét Tarlós –, és egy ilyen politikai eredményt a legrosszabb indulattal sem lehet véletlennek minősíteni. Ezért, mondta, feltétlen elismerés illeti Demszkyt. Tarlós a vasárnapi választás eredményét nagyszabású áttörésként értékelte. Hangsúlyozta, szeretne az önmagát baloldalinak minősítő párttal konstruktívan együttműködni a városházán. Az átadás-átvételi folyamatot zökkenőmentesnek nevezte, aminek előkészítéséért köszönetet mondott Demszkynek. Rámutatott ugyanakkor: azzal a megkötéssel veszik át a városvezetést, hogy annak pénzügyi helyzetét bizonytalannak tekintik. Tarlós jelezte, a beruházásokat befejezik, ha a szükséges források meglesznek.
Lezajlott az első politikai egyeztetés is Tarlós István főpolgármester és Horváth Csaba között, aki az MSZP fővárosi frakcióvezetője lesz – értesült az MTI. Ezt megerősítette Molnár Zsolt, a fővárosi szocialisták kampányfőnöke.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.