A rendőrséget erősítené

A Hajdú-Bihar Megyei Közgyűlés alelnökévé választották Tóth Attilát, a megyei polgárőrség elnökét, aki „kívülről” érkezett, hiszen nem tagja a testületnek. A szakember a megye pénzügyi helyzetének megismerése után egyebek mellett a pályázati pénzek hatékony felhasználását szeretné elősegíteni.

2010. 11. 17. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tóth Attila elfogadta Rácz Róbert közgyűlési elnök felkérését, aki élve a törvény adta lehetőséggel, „kívülről” hívott alelnököt a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzathoz. Lapunk megkeresésére Tóth közölte, elsőként át kívánja tekinteni az önkormányzat és intézményei gazdálkodását, hogy megfelelő képet kapjon a megye pénzügyi helyzetéről. Később pedig a megyei önkormányzat és a hajdú-bihari települések pályázati munkájában közreműködik majd, és segíti az érintetteket abban is, hogy minél hatékonyabban használják fel az elnyert pénzeket. Tenni kíván azért is, hogy a pályázati rendszer egyszerűsödjön, és mindenki számára közérthető legyen.
Arra a kérdésre, hogy polgárőr vezetőként egyetért-e a szocialisták korábbi kezdeményezésével, a települési őrség működésével, egyértelműen nemmel válaszolt. Mint elmondta, kártékonynak tartja a kezdeményezést, amely rombolja a polgárőrség morálját. Szerinte ugyanis komoly feszültség származik abból, hogy míg egy településőr nappal, fizetésért dolgozik, addig egy polgárőr szabadideje terhére, ingyen tevékenykedik. – A rendőrség megerősítése szolgálja a közbiztonság javítását, emellett pedig támogatni kell a polgárőrséget. Egyetértek az elindult változásokkal, a két szervezet szorosabb együttműködését segíti, hogy az országos rendőrfőkapitány korábban polgárőr vezető volt – tette hozzá.
Tóth Attila az első Orbán-kormány idején lett a Hajdú-Bihar Megyei Területfejlesztési Tanács munkaszervezetének vezetője. Négy év után, 2003-ban – politikai nyomásra – távozott a szervezet éléről, ezután a debreceni önkormányzatnál dolgozott területfejlesztési tanácsadóként, majd a Bihari Önkormányzatok Szövetségénél volt munkaszervezet-vezető. A polgárőrséggel 2007-ben került kapcsolatba, és csaknem négy éve irányítja a Hajdú-Bihar Megyei Polgárőrszövetséget, és vállal szerepet a szervezet országos vezetésében.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.