Félidős skalpvadászat

El fogják hódítani az ellenzéki republikánusok az előrejelzések szerint a képviselőházat, a demokratáknak pedig a szenátusban nagyon meg kell küzdeniük azért, hogy megőrizhessék fölényüket a mai amerikai félidős választásokon.

Munkatársunktól
2010. 11. 11. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A négyéves amerikai elnöki ciklus közepén a két esztendőre megválasztott, 435 fős szövetségi képviselőház egészének és a hatéves mandátumú 100 szenátor durván egyharmadának, az idén 37 felsőházi honatyának a jövőjéről döntenek. A republikánusoknak a legértékesebb skalp Harry Reidé, a szenátusi többség vezetőjéé lenne, aki Nevada államban ötödször száll harcba a felsőházi mandátumért [kihívója az ultrakonzervatív Tea Party (Teadélután) mozgalom által támogatott Sharron Angle]. Erről a viadalról kiküldött tudósítónk tájékoztatja olvasóinkat.
Riport a 10. oldalon

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.