Röviden

Dékány Lóránt
2010. 11. 11. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem lesz új mátrai blokk
Leállította a Mátrai Erőmű 300 milliárd forintos kapacitásbővítő beruházását az üzem tulajdonosa, az RWE és a Magyar Villamos Művek – tudatta az MTI. A közlemény szerint a tulajdonosok, mérlegelve a gazdasági megtérülést, a környezetvédelmi szempontokat és Magyarország, valamint az EU energiagazdálkodási terveit, úgy találták, hogy hosszú távon nem lenne kifizetődő a tervezett közös beruházás.

Változik a számlák képe
Módosult az energiaszámlák képe november 1-jén. A szabályozás szerint a számlákon ezentúl szerepel majd az is, hogy az ügyfél az elmúlt évhez viszonyítva mennyit fogyasztott az adott hónapban. Ezenkívül változik némiképp az elrendezés, illetve több rövidítésmagyarázatot talál majd a fogyasztó a papíron.

Nem háríthat az Elmű
Nem háríthatja át az Elmű a földkábel lefektetésével járó többletköltséget a fogyasztóra, ha annak szükségességét egy település építési szabályzata írja elő – hagyta jóvá a Legfelsőbb Bíróság a Magyar Energia Hivatal korábbi döntését, amely jogszerűtlennek találta a fővárosi áramszolgáltató eljárását az adott esetben.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.