Röviden

MN
2010. 11. 05. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sztrájkra készen
Rail Cargo Hungaria Zrt. munkavállalóin túl szolidaritásból a MÁV-dolgozók is készek sztrájkba kezdeni, amennyiben a cég vezetése nem áll el a nagyarányú létszámleépítés szándékától – mondta Barna István, a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezetének debreceni területi vezető ügyvivője.
A cégnél egy éven belül 1500-2000 munkavállaló leépítését tervezi az osztrák tulajdonos. (MTI)

Gyurcsányék benyújtották
Benyújtotta az Országos Választási Bizottságnak hitelesítésre az új alkotmányról szóló országos népi kezdeményezésének aláírásgyűjtési ívét a Gyurcsány-féle MSZP-s platform. Eközben a párt jogsegélyszolgálatot indított, azokat a bejelentéseket várják, amelyek szerint a kerületi fideszes vezetők visszaélnek a hatalmukkal. (MTI)

Simicskó javaslata
Mintegy 1500 katonával, 27 500 főre növelné a honvédség létszámát a tárca, s a parlamenti ciklus végére 6–8000 kiképzett önkéntes tartalékos lehet a rendszerben – mondta Simicskó István honvédelmi államtitkár a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetemen tartott előadásában. „Legfontosabb célkitűzésünk nem más, mint hogy szeretnénk egy erős honvédséget felépíteni” – hangsúlyozta. (MTI)

NET: az ápolók bére megalázó
A Magyar Ápolási Igazgatók Egyesületének elnöke szerint „az ápolás helyzete gyalázatos, katasztrofális”, az ápolók bére pedig különösen megalázó szinten van. Kovács Erzsébet a Nemzeti Egészségügyi Tanács (NET) soros ülése utáni tegnap kifejtette: az ápolók 2002 óta nem kaptak béremelést, a reálbérek folyamatosan csökkentek, és megszűntek azok a juttatások, amelyek a pályán tartották az ápolókat. (MTI)

Esztergomi patt
Az esztergomi képviselő-testület tegnapi rendkívüli ülésén Tétényi Éva (képünkön) polgármester kijelentette, hogy a képviselő-testület neki nem tetsző határozatait nem hajlandó aláírni. Ezzel beismerte, hogy törvénysértést követ el – közölte a helyi Fidesz–KDNP-frakció. Eközben ismét nem sikerült alpolgármestert választani a városban. Tétényi Éva, miután a fideszesek nem kívántak ilyen tisztségre senkit jelölni maguk közül – két nőtársát, az LMP-s Batyikné Csőke Erzsébetet és a jobbikos Stámusz Andreát javasolta sikertelenül. (MN)

Árva Hunvald-autók
Az egyik bulvárlap becslése szerint 120 millió forintot ér az az autópark, amely az előzetesben lévő volt erzsébetvárosi polgármester, Hunvald György tulajdonában van. A tíz autó egy fővárosi parkolóban várja gazdáját, s egy ismeretlen havi százezer forint parkolási díjat fizet utánuk. (Blikk)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.