Röviden

MN
2010. 11. 05. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Újabb két tagja lehet a halálbrigádnak
A romagyilkosság-sorozattal öszszefüggésben újabb két személyt tartóztatott le a rendőrség – erősítette meg lapunk információit Beluzsárné Belicza Andrea, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. Hozzátette: a gyanúsítottak házának átkutatása során a hat áldozatot követelő gyilkosságsorozatnál használt fegyverek is előkerültek. (MN)

Henkel-gyár Tatabányán
A Henkel 14,7 millió eurós költségvetéssel ragasztógyárat épít a Tatabánya–Környe ipari parkban. A gyár és a kapcsolódó logisztikai központ nyolcvan embernek ad majd munkát, s 2012-ben kezdi meg a termelést. Az új üzem megindulását követően itt koncentrálódik a cég elektronikai ipart kiszolgáló ragasztótermelése. (MTI)

Tőkés megvédené a moldvai csángókat
Az Európai Uniónak hatékony eszközöket kellene találnia az emberi jogokkal, azon belül a kisebbségekkel kapcsolatban fennálló problémák megoldására – hangoztatta Tőkés László, az Európai Parlament alelnöke azon a brüsszeli közmeghallgatáson, amelyen a moldvai csángók helyzetéről tájékozódtak az EP-képviselők. Az erdélyi magyar képviselő veszélyeztetett kisebbségnek nevezte a csángókat, akiknek „az elrománosítása az utóbbi húsz évben is folytatódott”. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.