Változó erővonalak a milánói derbi előtt

Munkatársunktól
2010. 11. 21. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szerdán este rendezték az olasz labdarúgó-bajnokság 11. fordulójának zömét, egy derbi maradt tegnap lapzárta utánra, a Koman Vladimir erősítette Sampdoria pármai látogatása. A sokáig listavezető Laziót megrengette a múlt vasárnapi római derbi elvesztése, hiszen Cesenában is elvérzett, így visszacsúszott a táblázaton. Az a Milan áll most az élen, amelyik legyőzte a Palermót, ám a küzdelmet tarkított bírói tévedések hatására a szicíliai klub elnöke bejelentette, lemond és eladja csapatát. Maurizio Zamparini szerint a házigazdák 11-ese jogtalan volt, míg nekik két büntetőt sem fújtak be. „Jelenleg három-négy klub gazdasági és médiahatalma irányít” – fogalmazott a vezető.
A Milan pontok helyett játékosokat (Pato és Inzaghi is megsérült) veszített, akik Pirlóval együtt nem biztos, hogy meggyógyulnak az Internazionale elleni vasárnap esti városi derbire. Ronaldinho helyzete bizonytalan, Bariban és most is csak a kispadot koptatta, állítólag a télen Los Angelesbe, Beckham mellé igazolhat. Apropó, Inter! A címvédőnek – többek között a kimerült holland irányító, Sneijder nélkül – csak döntetlenre futotta Leccében. Rafa Benítez edző szerint üldözi őket a balsors, érdekes, José Mourinho idején mindezt inkább az ellenfelek hajtogatták… Honfitársaink közül Rudolf Gergely 90 percig részese volt a Genoa sikerének, Vass Ádám a 76. percben állt be a Juventusszal remizett Bresciába.
Serie A, 11. forduló: Milan– Palermo 3-1, Roma–Fiorentina
3-2, Brescia–Juventus 1-1, Cagliari–Napoli 0-1, Catania–Udinese 1-0, Cesena–Lazio 1-0, Chievo–Bari 0-0, Genoa–Bologna 1-0, Lecce– Inter 1-1. Az élen: 1. Milan 23 pont, 2. Lazio 22, Napoli 21.
Angliában szerdán este a manchesteri belharcban gyenge 0-0-ra ment egymással a United és a City.
A Spanyol Király-kupában a Real Madrid és a Barcelona is 5-1-re verte harmadosztályú riválisát, és bejutott a nyolcaddöntőbe.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.