Röviden

MN
2010. 12. 31. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kaczynski kételyei
Varsó. Nem csitulnak a mindinkább politikai jelleget öltő
viharok az április 10-i szmolenszki katasztrófa ügyében. A minap a lengyel kormány nem fogadta el a tragédiáról készült orosz jelentést, most pedig az elhunyt államfő ikertestvére kezdett el kételkedni abban, hogy fivére maradványait temették el a Wawelben. Az ellenzéki Jog és Igazságosság elnöke, Jaroslaw Kaczynski utalt arra, hogy a baleset helyszínén még felismerte fivére holttestét, de a temetéskor már teljesen felismerhetetlen volt a tetem. (MN)

Belorusz szigor
Minszk. Öttől tizenöt napig terjedő elzárásra ítéltek mintegy hatszáz embert, akik vasárnap este Alekszandr Lukasenko elnök újraválasztása ellen tüntettek a fehérorosz főváros, Minszk központjában. A minszki rendőrség szóvivője arra figyelmeztetett, hogy a büntetések sokkal súlyosabbak is
lehetnek. (MTI)

Brutális kifakadás
Koppenhága. Élő tévéadásban leseggfejezte és hülye állatnak nevezte az őt interjúvoló riportert Bertel Haarder dán belügy- és egészségügyi miniszter. A kormányzó liberális Venstre párt miniszterének ünnepek előtti kitöréséhez hozzájárult az is, hogy – mint a műsorban is elpanaszolta – az interjú miatt ott kellett hagynia kedvenc ételét: a tejberizst. Haarder az eset után – amely sláger lett a YouTube videomegosztón is – írásban bocsánatot kért. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.