Az én csuhásom

2011. 01. 02. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kolontári kutya szaladgál a kertemben. Szaladgál? Fázósan kucorog a kopott kutyaól két régi tulajdonosa mellett a kiszolgált subaszőnyegen, néha bánatosan vakkant egyet, fejét félrebillenti. Rezgő – így nevezem – hálás kosztos, fényesre nyalja a horpadt kutyatálat. Ha elmegy mellette az ember, két lábra áll, szinte kiköveteli a simogatást. Hát persze, hogy megsimogatom, meglapogatom az oldalát, beletúrok a bozontjába, beszélek hozzá. Neki ez jár, ő a bajból jött, messziről, az élet és halál mezsgyéjéről. Vörösiszap sodorta azt az öreg sezlont, amelyen kucorgott szegény azon a rettenetes napon, tűzoltó keze mentette meg, állatvédőkhöz került, onnan hozzám… Hát hogyne borzolnám most össze a barna csuháját… A nagy barátságokat a sors kötteti. Ha lehetne, az én Rezgőmet szentestén a fenyő alá tenném, hiszen ajándék nekem. Én őt kaptam odafentről, ő – jobb híján – engem. Ha mélyebben belegondolunk, mindenkinek megvan a maga „kolontári kutyája”, vagy ha még nincs, meglesz. Csak ki kell nyitni a szívünket, talán máris rátalálunk, ott hunyorog szemközt, csak a szavunkra vár.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.