Három döntős, Kaszának nincs orvosija

Deák Zsigmond
2011. 04. 25. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Még a távirati iroda híradása is arról szólt, hogy a három női versenyző mellett – akik közül csak Gyenesei Leila jutott be a mai döntőbe – négy férfi képviseli a magyar színeket Sassariban, az öttusa Világkupa-sorozat idei második állomásán. (A szardíniai helyszín a harmadik lett volna a sorban, ha a márciusra tervezett kairói viadal a feszült egyiptomi politikai helyzet miatt nem marad el.) Ehhez képest csak Marosi Ádám, Németh Róbert és Demeter Bence állt rajthoz a tegnapi selejtezőben, Kasza Róbert itthon maradt.
A miértről Pálvölgyi Miklós szövetségi kapitányt kérdeztük meg, aki elmondta, hogy az egyéniben Eb-bronzérmes, Vk-döntőt nyert kiválóságnak egy szokásos EKG-vizsgálat után nem hosszabbították meg a sportorvosi engedélyét. További, részletesebb vizsgálatokon esett túl, s még maradt is belőlük, no meg az adatok kiértékelése sem pár pillanat, így kiszaladt az időből, s egyben lemaradt az olaszországi megméretésről. Természetesen megkerestük az érintettet is; Kasza Róbert megerősítette a szakvezető által elmondottakat, de a részletesebb nyilatkozatot udvariasan elhárította, mondván, a jövő hét elején, miután döntést hoz az illetékes orvosi konzílium, készséggel áll a rendelkezésünkre.
Hiányában tehát a hölgyekhez hasonlóan az uraknál is három honfitársunk volt érdekelt a tegnapi selejtezőben, ahol kereken százan próbálkoztak a 36-os fináléba kerüléssel. A 2009-es egyéni világbajnok Marosi a B csoportbeliek közül a negyedik legjobb időt úszta (két percen belülre kerülve), s a vívópáston is remekelt, hiszen a kétszeres olimpiai bajnok orosz Andrej Mojszejev mögött a második pozícióból vágott neki a lézerpisztollyal kombinált futásnak. Ezt követően is maradt itt, így magabiztosan lett döntős. A C csoportban Németh és Demeter az úszást a még éppen továbbjutó 12. hely környékén abszolválta, s előbbi végül a 9., utóbbi lőtáblája technikai hibája ellenére a 12. helyen finalista lett.
Sassariban ma a női, holnap a férfifinálét rendezik, s a következő Vk-versenyen, május elején Százhalombattán a teljes magyar élmezőny (tucatnyi hazai női és férfi induló) rajthoz állhat, így reményeink szerint már Kasza Róbert is.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.