Hajtóvadászatot vizionál Mesterházy

A jobboldali kormány emberei megfélemlítő hadjáratának áldozata Bangóné Borbély Ildikó, aki annak ellenére „kiváló jelöltje” az MSZP-nek a június 5-i püspökladányi időközi országgyűlési képviselő-választáson, hogy két, általa vezetőként irányított Leader-szervezet pénzfelhasználását is vizsgálják a bűnüldöző szervek – ez derült ki Mesterházy Attila lapunknak adott nyilatkozatából. Az MSZP elnöke tegnap Püspökladányban kampányolt.

2011. 06. 12. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Elvtársak, barátok, bajtársak, a dolgunk az, hogy merjünk baloldaliak lenni – így lelkesítette a gyűlés résztvevőit a pártelnök – állítása szerint Gyurcsány Ferenc korábbi kinyilatkoztatásával teljesen azonosulva. E kiállásra szerinte azért van szükség, mert a szimpatizánsok, politikusok – köztük Bangóné – ellen hajtóvadászat folyik, ennek dacára a pártvezetés továbbra is kiáll a jelölt mellett. (Bangóné mellett egyébként nem csak a jelenlegi pártvezetés áll ki, egy hete Gyurcsány Ferenc is elment Püspökladányba kampányolni mellette.)
Bangóné Borbély Ildikó 2004-ben „egyszerű párttagként” és háromgyermekes kabai családanyaként azzal lett egyszeriben ismert, hogy vállalta, ő lesz Gyurcsány Ferenc akkori miniszterelnök-pártelnök kettős népszavazást elutasító kampányának arca. Ezután karrierje gyorsan ívelt felfelé, több párton belüli tisztség mellett a civil életben is előrejutott: a milliárdos vidékfejlesztési pénzek felhasználásának koordinálásra hivatott Bihar Sárrét Összefogás Nonprofit Kft. cégvezetője, illetve a Leader Közhasznú Egyesület alelnöke lett.
E botrányokkal terhelt szervezetek tevékenységével kapcsolatban a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Bűnügyi Sajtóirodájától kapott tájékoztatás szerint jelenleg két bűnügyi eljárás is folyik. Az egyesületnél a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal feljelentésére jogosulatlan gazdasági előny megszerzésének, illetve európai közösségek pénzügyi érdekei megsértésének gyanújával 465 millió forint szabálytalan felhasználása miatt vizsgálódnak február óta. A biharsárréti nonprofit kft.-nél pedig a Debrecen Városi Ügyészség tavaly tavaszi feljelentésére indult nyomozás ugyancsak az európai pénzek gyanús felhasználása miatt 40 millió forint elkövetési értékben. Utóbbi ügyben eddig ötven tanút hallgattak meg, akik közül többen nevük elhallgatását kérve azt állították, hogy az ügyészég a cégvezetőként működő Bangóné, illetve az országgyűlési képviselőként a Leader csoporttal szoros kapcsolatot tartó Csontos János tevékenysége iránt érdeklődött.
A tegnapi püspökladányi szocialista kampánygyűlésen nem került szóba Bangóné Leaderhez köthető tevékenységének vitatható volta, ehelyett a jelölt és az elnök egyaránt azt kritizálta, hogy a napokban ezer hektár földet adtak bérbe szeptemberig olyan környékbeli gazdáknak, akik szerintük a Fideszhez köthetők, s akik egyike Bangóné tegnapi nyilatkozata szerint Bodó Sándor fideszes képviselőjelölttel baráti kapcsolatban áll. Ennek kapcsán Bodó Sándor úgy nyilatkozott, szerencsésebb lenne, ha Bangóné azt vizsgálná meg, ő mikor és mit hibázott, ahelyett, hogy ismerősei miatt próbálná ellenfelét támadni.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.