A vágóképeken még felbukkan

2011. 08. 14. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Rendszeres vendége a Bokros Lajos-féle „esztergomi vacsoráknak”, Bauer Tamást tartja a mai magyar közélet legfontosabb gondolkodójának, nagyra becsüli Gyurcsány Ferencet, s még a Jobbikkal is hajlandó lenne összefogni a Fidesz–KDNP legyőzése érdekében. Debreczeni József ő, a kacifántos ember, aki mostanában leginkább közírónak aposztrofálja magát, mint az Országgyűlésből kibukott bánatos politikusok legtöbbje. Csak ír és ír, hol hozsannázó könyveket miniszterelnökökről, hol kesergő világvége-előrejelzéseket a felkentek fölényével a Népszabadságba, Népszavába. A valóság különösebben nem zavarja, a visszajelzések sem nagyon – valami beteges bosszú motiválja a megkeseredett embert. Képernyőn újabban ritkán látni, legfeljebb az MDF bukásait elemző archív összeállításokban, esetleg a korábbi munkásságáról zajló bírósági tudósítás vágóképeiben, amint éppen bajsza alatt mosolyogva poroszkál a Markó utcai folyosón. Debreczeni József a rendszerváltástól máig tartó belpolitikai káosz emblematikus figurája, azt is mondhatnánk, egyik koordinátora. Maradandó eredményei nem ismeretesek, ellenben azonnal felbukkan, mint zsémbes vénasszony a gangon, ha zavar támad. Ideáljait sűrűn cseréli – először néhai Antall József volt a példaképe, később Orbán Viktor körül futotta a köröket, egy ideje Gyurcsány Ferencben látja a megváltót.
Most azt nyilatkozza: hajlandó lenne szavazatával még egy jobbikos jelöltet is támogatni, ha azzal segíthet keresztbe tenni a Fidesznek. (Keresztényi gondolat, illik a közíróhoz.) Másik kérdés: kér-e Debreczeniből a Jobbik? Vagy az már Vonáéknak is ciki?

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.