Keresés
Magyar Nemzet
2019. október 19., szombat, Nándor napja
Archívum, Belföld
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: https://magyarnemzet.hu/archivum/belfold-archivum/egy-egy-kanal-az-ehseg-tengerebol-4036942/

Egy-egy kanál az éhség tengeréből

Sokszínű, eredményes 25 év áll a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat mögött.

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat magyar egyesületének elnökeként Kövér László elmondta, hogy Kocsis Zoltán világhírű zongoraművész és karmester immár 25 éve ünnepli együtt május 30-i születésnapját a szolgálattal, így ez a koncert egy kicsit a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat születésnapi rendezvényévé is vált.

Az Országgyűlés elnöke beszédében köszönetet mondott mindazoknak, akik tevékenységükkel és segítségükkel hozzájárultak ahhoz, hogy a szolgálat magyar egyesülete az elmúlt negyed évszázadban tehessen valamit a rászoruló gyermekekért Magyarország jelenlegi határain belül és azokon kívül is.

Mint fogalmazott, kalapot kell emelni az egyesület támogatói előtt, legyenek azok csak néhány száz, vagy néhány ezer forintot felajánló emberek, akik maguk sem jólétben élnek, vagy épp bankok, nemzetközi vállalatok és vállalkozások, amelyek több tízmillió forinttal támogatják az egyesület programjait.

Kövér László kiemelte továbbá önkénteseiket, azokat az orvosokat, jogászokat, sportolókat, művészeket, gyermekvédelmi, számítástechnikai és egyéb szakembereket, akik tudásukat, idejüket, energiájukat és hírnevüket áldozták az elmúlt évtizedekben az egyesület céljaiért. Külön méltatta azokat a nevelőszülőket, akik az 1990-es évek közepe óta 54 gyermeket neveltek fel.

Az egyesület elnöke kifejtette, ugyancsak elismerés jár a hivatalok tisztviselőinek és tisztségviselőinek, akik „saját munkájukat jól végezve segítettek abban, hogy mi is segíthessünk”, a gyermekmentő szolgálat alkalmazásában álló csapatnak, amely időről időre emberfeletti munkát végez, és azon közéleti, valamint gazdasági szereplőknek, akik az elmúlt 25 évben mindig félre tudták tenni vélemény- és érdekbeli különbözőségeiket, hogy együttműködjenek a sok helyről jövő segítség szétosztásában.

Kövér László rámutatott, hogy az egyesület sikere ugyanakkor egyszerre felelősség és „gond” is, mivel az elmúlt években egyre nagyobb erőfeszítésekbe tellett a programokat legalább ugyanolyan szinten folytatni, ahogy megkezdték őket, megtalálni a forrásokat az újabb programok elindításához és felkarolni különböző kezdeményezéseket.

„Bár az elmúlt hetek, hónapok statisztikai adatai arra engednek következtetni, hogy hosszú idő után Magyarország gazdasági és társadalmi folyamatai jó irányba fordulnak, mégis ne legyen illúziónk, mindaz, amit a gyermekmentő szolgálat eredményként elmondhat, felmutathat önmagáról, egy-egy kanál mindössze az éhség tengerének kimerésekor” – fogalmazott Kövér László, hangsúlyozva, hogy ezentúl is szükség lesz az egyesületre, nemcsak Magyarország határain kívül, nemcsak Kárpátalján, nemcsak Erdélyben, hanem itthon is. Gondolatainak zárásaként az Országgyűlés elnöke az ünnepeltet köszöntötte.

Edvi Péter, a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat ügyvezető alelnöke, alapító elnöke köszöntőjében elmondta, hogy „25 évet bajban, néha még nagyobb bajban és sok sikerrel átélni nagyon szép dolog”. Beszédében megemlékezett az idén elhunyt Buzánszky Jenőről (1925–2015), a szolgálat sportbizottságának volt elnökéről, az Aranycsapat néhai tagjáról. Mint felidézte, Buzánszky Jenő kezdeményezésére alapítottak Erdélyben focikupát, amely éppen két héttel ezelőtt zajlott le, 106 csapatot, 1600 gyermeket vonzva egész Erdély területéről.

Az esten Mozart B-dúr szimfóniája, az Esz-dúr kürtverseny, az Esz-dúr koncertrondó Kocsis Zoltán által kiegészített változata, valamint a g-moll szimfónia hangzott el Borbély Balázs (kürt) és a Solti György Kamarazenekar közreműködésével, Kocsis Zoltán vezényletével. Kocsis Zoltán, az NGYSZ tagja és támogatója 1991 óta ad koncerteket a szervezet javára. A hangverseny teljes bevételét mindenkor a szolgálatnak ajánlja fel.

Az NGYSZ évente több karitatív célú rendezvényt szervez, amelyek bevétele hozzájárul a hátrányos helyzetű, rossz sorsú, beteg, árva gyermekeket segítő 12 programjának működtetéséhez. A programok közül az egészségügyi, az ösztöndíj- és a képzési program a leghangsúlyosabb.

Csak egy kattintásra van attól, hogy ne maradjon le a Magyar Nemzet mérvadó híreiről!

IDE kattintva feliratkozhat hírlevelünkre, mi pedig napi két e-mailben elküldjük Önnek legfontosabb cikkeinket. (Ez a szolgáltatás ingyenes!)

Kiemelt

A szuperkötvény lett a favorit a piacon
Az Államadósság-kezelő Központ harmadik negyedéves, friss adatai szerint mára egyértelműen a Magyar Állampapír Plusz lett a legkeresettebb konstrukció a piacon.

Poszt-trauma

Gyurcsányék az SZDSZ hangján gyalázzák a magyarokat
El a kezekkel a kommunistáktól!

Poszt-trauma

Abortusz mint prevenció
A szimbolikus ügy nem tartozik a főpolgármester kompetenciája alá.

Poszt-trauma

Meddig tarthatja meg ebül szerzett pozícióját Mohács polgármestere?
Nagyon erős felkiáltójel került a végül „megválasztott” Csorbai neve mellé.

Poszt-trauma

Balos tempó Budapesten
Karácsonyék ennyire félnek?

Premier League

Mit tegyünk, ha Kloppal csal a feleségünk?
Különösen fájó lehet egy Manchester United szurkolónak, hogy fut a Liverpool szekere. A legnehezebb talán az egészben, hogy a siker kulcsát, Jürgen Kloppot képtelenség nem szeretni.

Nincs megállás

Karácsonynak lesz stop, nem a stadionoknak
Nem fogja tudni leállítani a nagy világversenyekhez kapcsolódó létesítmény fejlesztéseket Karácsony Gergely, mivel azok kiemelt beruházások és állami tulajdonú területen valósulnak meg.

Aktuális

Megkezdődött az olasz békemenet
A tömegben az olasz és a Liga hivatalos zászlója mellett katalán lobogókat is a magasba tartanak, de a magyar trikolór is felbukkan „Szabadságot Magyarországnak, szabadságot Európának!” felirattal.

Fricz Tamás blogja

Itt járt „Európa” a budapesti kampányban
Több magyar ellenzéki politikus is részt vett egy találkozón a romkocsmák környékén, amelyet többek között a Vote4Budapest, illetve a Night Embassy of Budapest szervezett.

Hirdetés

Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …