Újabb volt BKV-s vezető került a nyomozók célkeresztjébe

Ötre nőtt a H. Éva foglalkoztatásával kapcsolatos nyomozás gyanúsítottjainak a száma – derült ki a rendőrség közléséből, miután kedden kihallgattak egy volt főosztályvezetőt és egy BKV-s munkatársat bűnsegédként elkövetett hűtlen kezelés miatt. A közeljövőben a végkielégítések miatt újabb gyanúsítások várhatók. <br /><br /><a href="/portal/687563" target="_blank"><strong>• Gyanúsítottként hallgattak ki két BKV-s csúcsvezetőt</strong></a>

MNO
2010. 01. 12. 14:18
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az MTI információja szerint Zelenák Tibor volt kommunikációs főosztályvezető az ügy egyik újabb gyanúsítottja. A BKV hétfői közleménye szerint nem Bolla Tibor gazdasági vezérigazgató-helyettes a felelős H. Éva foglalkoztatásáért, hanem egy meg nem nevezett főosztályvezető, aki már távozott a cégtől. Az MTI úgy tudja: ez a főosztályvezető Zelenák Tibor, aki azóta rendkívüli felmondással távozott a cégtől.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) kedd délután közleményben adott tájékoztatást az újabb gyanúsításról. Eszerint az egykori főosztályvezető „H. Éva jelenléti íveinek igazolásával, prémiumainak kiírásával, teljesítési jelentéseinek elfogadásával szándékosan segítséget nyújtott R. Miklósnak, majd B. Tibornak abban, hogy vagyonkezelési kötelezettségüket súlyosan megszegjék, azzal, hogy 2008. február 1. és 2009. szeptember 30. között a tényleges munkát nem végző H. Éva részére különböző juttatások és munkabér kifizetését engedélyezték”. A rendőrség szerint H. Éva fiktív foglalkoztatása a BKV Zrt.-nek több mint 24 millió forint vagyoni hátrányt okozott.

A szabadlábon védekező volt főosztályvezető – hasonlóan a korábban meggyanúsítottakhoz – megtagadta a vallomástételt, a gyanúsítás ellen panasszal élt.

Kedd délután a Budapesti Közlekedési Vállalat Zrt. egyik munkatársát hallgatták ki a nyomozók, bűnsegédként elkövetett hűtlen kezelés gyanúja miatt. A rendőrség szerint „a nő annak tudtával, hogy H. Éva nem végez tényleges munkát a közlekedési társaságnak, az aláírt jelenléti ívek alapján bérszámfejtésre feladandó időadatok elkészítésével és a pénzügyi részlegre történő eljuttatásával szándékosan segítséget nyújtott R. Miklósnak, majd B. Tibornak abban, hogy vagyonkezelési kötelezettségüket súlyosan megszegjék”. A nő a gyanúsítás ellen panasszal élt, kihallgatása során azt mondta: ő adminisztrátorként csupán a vezetői utasításnak megfelelően továbbította az adatokat a pénzügyi részlegnek.

A BKV-nál történt fiktív foglalkoztatással kapcsolatban a gazdaságvédelmi nyomozók összesen öt embert hallgattak ki gyanúsítottként, kettőt hűtlen kezelés bűntett elkövetése megalapozott gyanúja miatt, hármat pedig bűnsegédként elkövetett hűtlen kezelés bűntett elkövetése megalapozott gyanúja miatt.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság tovább folytatja a közlekedési vállalattal kapcsolatos nyomozást. Mint írták, jelenleg a több száz végkielégítéssel kapcsolatos iratanyagot vizsgálják, s a közeljövőben ezekkel kapcsolatban további gyanúsítotti kihallgatások várhatók.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.