Az élelmiszeripar boszorkánykonyhája

Füstölt húsáruk, amiket sosem füstöltek meg, krémes, ínycsiklandó sajtok, amelyek maradéksajtokból készültek és epret csak kis mennyiségben látott eperjoghurtok. Ezek azok az ételek, amelyeket az élelmiszeripar bennfentesei virtuális termékeknek neveznek, hiszen az eredeti gyümölcs vagy a hús ízvilágát tükrözik vissza, azonban a valóságban a természettől távol, kémiai laborokban, vegyületek kombinálásával készülnek. Az ünnepek közeledtével lapunk Tóth Gábor élelmiszer-ipari mérnök segítségével összeállította azoknak a termékeknek a listáját, amelyek vásárlásakor nem árt, ha a fogyasztók különös figyelemmel járnak el.

Magyar Nemzet
2010. 12. 20. 3:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sok esetben a modern élelmiszeripar elvágja tőlünk a természetet, és a laboratóriumot teszi a helyébe – ezzel a megállapítással fog bele a virtuális élelmiszerekkel összefüggő kérdésünk megválaszolásába Tóth Gábor élelmiszer-ipari mérnök. A szakember úgy véli, figyelmeztetni kell a vásárlókat arra, hogy az ömlesztett sajtok, a töltelékes húsáruk (például a felvágottak, a szalámik), illetve az üdítőitalok, a joghurtok, a fagylaltok és a cukorkák kiválasztásakor érdemes körültekintőbben eljárni – olvasható a hétfői Magyar Nemzetben, melyből további részleteket is megtudhat.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Magyar Nemzet Google News oldalán is!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.