A Tempo is indulhat Tapolcán

Az ajánlásgyűjtés harmadik napján a Tiszta Energiával Magyarországért Pártot (Tempo) is nyilvántartásba vette az április 12-ei tapolcai időközi országgyűlésiképviselő-választásra a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) szerda esti ülésén.

MNO
2015. 02. 25. 21:30
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A testület korábban tizennyolc pártot vett nyilvántartásba a választásra, ebből tizennégynek a nyilvántartásba vétele már jogerőre emelkedett, így ezek a szervezetek már hétfőn hozzákezdhettek a jelöltállításhoz szükséges ötszáz érvényes ajánlás összegyűjtéséhez. Négy párt pénteki nyilvántartásba vétele hétfő délután emelkedett jogerőre, ezek a jelölőszervezetek keddtől gyűjthetik az ajánlásokat.

A Tiszta Energiával Magyarországért Párt (Tempo) nyilvántartásba vétele szombat délután emelkedik jogerőre, ha addig nem érkezik jogorvoslat, a szervezet azt követően kezdheti meg a gyűjtést, azaz mindössze egy hete marad a szükséges számú ajánlás összegyűjtésére.

Veszprém megye 3-as számú választókerületében – Tapolcán és környékén – azért kell időközi választást tartani, mert a választókerület tavaly áprilisban megválasztott országgyűlési képviselője, Lasztovicza Jenő januárban elhunyt.

Az országgyűlési egyéni választókerületben induló jelölteknek ötszáz érvényes ajánlást kell összegyűjteniük, az ajánlásokat március 9-éig kell leadniuk a választási bizottságnál. Ajánlásokat csak az a jelölőszervezet gyűjthet, amely nyilvántartásba vetette magát az NVB-nél, a függetlenként induló jelölteknek azonban nem kell regisztráltatniuk magukat a választásra.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.