Nem tesz feljelentést a nő, akit a földre rántottak Orbán Viktor beszéde közben

Elsősorban az erdélyi környezetszennyezésre akarta felhívni a figyelmet a fütyüléssel.

MN
2017. 07. 23. 12:34
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egyelőre nem gondolkodik azon, hogy feljelentést tesz a hajánál fogva földre rántott nő, aki kifütyülte Orbán Viktort Tusnádfürfőn. Ladó Andrea, aki korábban a Facebookon tett közzé felhívást a tiltakozásra, a Hír Televíziónak úgy nyilatkozott: arra számított, hogy más is csatlakozik a tiltakozásához, de végül többen csak a támogatásukról biztosították.

A lövétei nő hangsúlyozta: a fütyüléssel elsősorban az erdélyi környezetszennyezésre akarta felhívni a figyelmet, ami szerinte méltatlan a magát nemzetinek nevező kormányhoz. A Hargita megyei Cekend-tetőn épült regionális hulladéklerakó ugyanis a magyar állam tulajdona. Nagyobb esőzésekkor azonban a szennyező csurgalék a környező településekre folyik le, a többi közt Székelyudvarhelyre és Máréfalvára. Június végén tüntettek is emiatt a helyiek, a hatóságok pedig gondatlanság miatt meg is büntették a céget.

„Udvarhely fölött egy hegyre telepítettek egy szemétlerakót, ami állítólag a magyar államé. Úgy két éve, és direkt úgy építették meg, hogy nem volt kellően leszigetelve, az ázalékvíz folyik be Udvarhelyre és a környező falvakba, és hullnak az állatok, és hát ki tudja, hogy mivel öntözik az emberek a zöldségeket. Lehet, hogy nehézfémeket is tartalmaz, még nem lehet tudni, de teljes mértékben érzéketlen és méltatlan egy nemzeti kormányhoz, hogy ez előforduljon” – fogalmazott Ladó Andrea.

Szombaton mi is beszámoltunk arról, hogy a nő sípolni kezdett Orbán Viktor előadása közben. Ezért a tömeg szélére kísérték, ahol azonban ismét belefújt a sípba. Válaszul itt már nem csak kíséretet kapott. Az egyik felvételen az is látszik, ahogy egy nő megüti, majd egy férfi a hajánál fogva a földre rántja.

Utóbbi később Facebook-oldalán kért bocsánatot tettéért. Az esküvői fotózással foglalkozó Borbáth Áron a közösségi oldalon szombaton késő este azt írta: „Ami ma történt, tudom, elfogadhatatlan! Elnézést kérek, nem így kellett volna eljárnom!” Végül egy biztonsági őr vezette ki a táborból, a karját hátracsavarva.

Kósa Lajos tusnádfürdői sajtótájékoztatóján provokációnak nevezte a fütyülést, és köszönetet mondott azért, hogy a rendezők a sípolót „kimentették a tömegből”. Úgy véli, a provokáció veszélyes, mert erőszakot szülhet. „A provokációt és az erőszakot is elítéljük” – jelentette ki. Hozzátette: sportmérkőzéseken is provokációnak minősül, ha valaki az egyik csapat mezében jelenik meg a másik csapat szurkolótáborában. Ilyenkor a provokátort a biztonsága érdekében kell kimenteni az ellenséges közegből. Hozzátette: „a teljesen véletlenül ott tartózkodó újságírók dokumentálták, hogy mi következett be, úgyhogy ezt mindenki saját szemével láthatja”.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.