A lejtőn nincs megállás: Soros-katonának nevezi a Fidesz Szél Bernadettet

Szabályosan számonkéri az LMP társelnökét a Fidesz, amiért Brüsszelben uniós biztosokkal mert tárgyalni.

Koncz Tamás
2017. 11. 09. 17:41
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Fidesz szerint Szél Bernadett, az LMP társelnöke és a párt miniszterelnök-jelöltje olyan biztosokkal is találkozott Brüsszelben, akiket Soros György megbízható szövetségeseiként tartanak számon, és Magyarországot támadták.

A nagyobbik kormánypárt ezt arra reagálva közölte csütörtökön az MTI-vel, hogy Szél Bernadett szerdán azt mondta, egyes uniós biztosokkal történt tárgyalása után számára olyan kép rajzolódik ki, amely szerint a biztosok között sincsen egyetértés azzal kapcsolatban, hogy az uniós források visszatartása lehetséges-e vagy sem, ha jogállamiságot sért egy adott ország.

A Fidesz felszólította Szél Bernadettet, hogy tisztázza, mit keresett a „Soros-katonáknál”, idézi a közleményt az MTI.

Hozzátették: az LMP társelnöke – akit a Fidesz szintén Soros-katonának nevezett, mivel korábban Soros György egyik szervezeténél dolgozott – Vera Jourovával tárgyalt, aki brüsszeli biztosként személyesen találkozik Soros Györggyel, és elismerte, az „EU lépéseinek szívében” a Soros-hálózat értékei állnak.

Emellett a Fidesz szerint Jourová Magyarország büntetését követelte, és bírálta a Soros-szervezeteket érintő átláthatósági törvényt. Azt is a politikusnő szemére hányják, hogy Soros György másik „szövetségesével”, Corina Cretu reionális politikáért felelős uniós biztossal is találkozott.

A Fidesz közleményében azt már „elfelejtette” megemlíteni, hogy Vera Jourová

A találkozók hangneméről nincsenek biztos információink, de valószínű, hogy a kormánytagok, ügyészi vezetők négyszemközt nem nevezték Soros-katonának az uniós biztost. 

A kormánypárt levelében olyan elszámoltató hangnemben szólítja meg Szélt, mintha legalábbis hazaárulás lenne, hogy egy uniós ország ellenzéki kormányfőjelöltje és politikusa Brüsszelbe utazik, hogy tárgyalásokat folytasson. 

Érdemes észben tartani: az a Fidesz játszik most inkvizítort, ami indulásakor rengeteg pénzt kapott Soros Györgytől, amelynek pártelnöke Soros-ösztöndíjjal tanulhatott Oxfordban, és mai értéken számolva 310 ezer forintos havi fizetést kapott a Soros Alapítvány támogatásából alapított Közép-Európa Kutatócsoport munkatársaként – illetve a szintén Soros-pénzből alapított Századvég folyóirat szerkesztéséért. 

A kormánypártnak még 2010-ben sem volt különösebb gondja az amerikai üzletemberrel, köszönettel fogadták a devecseri vörösiszap-katasztrófa után küldött egymillió dolláros adományát is.  Lázár János pedig polgármesterként személyesen egyeztetett a most a Sátán földi helytartójaként beállított milliárdossal egy hódmezővásárhelyi roma integrációs program kapcsán, amire 2008 és 2012 között 600 millió forintot adott a Roma Education Fund nevű Soros-alapítvány.

Az LMP visszafogottan reagált a Fidesz szerdai közleményére. Válaszukban jelezték, Bernadett látogatásának legfontosabb célja az volt, hogy a kint élő magyarokkal találkozzon és beszélgessen: „a Fidesz lehet, hogy nem vesz tudomást az ő létezésükről, de az LMP nem csak a szavak szintjén képviseli minden egyes magyar ember érdekeit. A fennmaradó időben

az LMP miniszterelnök-jelöltje nem a Soros-tervről, hanem többek között az ország függetlenségét veszélyeztető Orbán–Putyin paktumról, az uniós támogatások felhasználásáról és a hazai szociális háló erősítésének lehetőségeiről tárgyalt”.

Az LMP  hozzáteszi, nagyon ajánlja a magyar kormánynak, hogy ha legközelebb Brüsszelben járnak, maguk is tegyenek így, mert ez szolgálja Magyarország érdekeit.

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.