Hamisítási botrány: összevissza magyarázkodik az MSZP

Nagyot fordult a világ az MSZP-vel a hétfői rendőrségi sajtótájékoztatót követően, a párt szóvivője bevallotta: csütörtökön kapták meg a felvételt.

KA
2013. 10. 21. 13:45
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A hétfői rendőrségi sajtótájékoztatóig az MSZP úgy tett, mintha semmit nem tudna arról a hamisított bajai felvételről, amelyet a hvg.hu pénteken tett közzé. Ezt követően azonban Török Zsolt, a párt szóvivője olyan nyilatkozattal állt elő, amelyből egyértelműen kiderült, hogy az MSZP-ben tudtak a bajai hamisított felvételről.

Az eddigi információk alapján úgy tűnik, hogy a szocialisták múlt hét szerdán kapták meg a hamisított bajai felvételt, míg csütörtökön egy korábbi feljelentésükhöz bizonyítékként csatolták a videót. Pénteken még mindig nem beszéltek arról, hogy a birtokukban lenne egy ilyen felvétel, hanem a hvg-hu állt vele elő délután, és erre hivatkozva Mesterházy Attila és Jávor Benedek sajtótájékoztatón követelte a bajai választási eredmény megsemmisítését, valamint hazugnak nevezték Baja polgármesterét és a Fideszt.

Miután hétvégén világossá vált, hogy egy hamisított felvételről van szó, és hétfőn ezt a rendőrség is megerősítette a szocialisták elképesztő magyarázkodásba kezdtek. Török Zsolt vasárnap még úgy fogalmazott, a szocialisták a leghatározottabban cáfolják, hogy közük lenne a bajai választással összefüggő videóhoz, míg hétfőn beismerte, hogy a hamisított anyagot múlt csütörtökön kapták meg.

Az Index.hu legfrissebb értesülése szerint Király György, az MSZP sporttagozatának alelnöke kapta meg múlt szerdán a hamisított felvételt. Az MSZP szóvivője hétfőn arról beszélt, hogy nem tudja, ki vette át az MSZP-székházban a felvételt, de nem politikus, majd egy órával később elismerte, hogy mégis Király vette át a hamisított felvételt.

Az üggyel kapcsolatban Gréczy Zsolt, a DK szóvivője is megszólalt, aki elmondta, hogy Gyurcsány Ferenc pártelnök utasítására kellett a Demokratikus Koalícióból (DK) távoznia annak a párttagnak, akinek – információk szerint – szerepe lehetett a bajai időközi választással kapcsolatos videó elkészítésében. Arra a kérdésre, ha kiderül, hogy az MSZP-nek köze van a felvétel megrendeléséhez, akkor együtt kívánnak-e működni a párttal a választásokon, azt mondta: „ha mégis valami árny vetül rájuk ebben az ügyben, akkor nyilvánvalóan az MSZP házon belül megteszi a szükséges intézkedéseket.”

Amit egyébként továbbra sem tudunk, hogy kinek a megbízásából készült a videó.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.