Schilling Árpád listája

Kirakom, törlöm, azután magyarázkodom.

Juhász Attila
2019. 12. 12. 14:28
null
Budapest, 2016. szeptember 30. Schilling Árpád Jászai Mari-díjas rendezõ, a rendezvény egyik szervezõje a Lásd meg az embert! címmel meghirdetett demonstráción a Kossuth téren 2016. szeptember 30-án. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A nem éppen ízléses és a magas kultúrát megcélzó előadásairól elhíresült Krétakör Színház alapítója közösségi oldalán elkezdte listázni a 60 év alatti – ez már önmagában diszkrimináció –, szerinte a Fideszt támogató művészeket.

Schilling Árpád listájára negyedik helyen felkerült Szalóki Ági Liszt Ferenc-díjas előadóművész, dalszerző, aki a közösségi oldalon rögtön érdeklődött a színigazgatónál, hogy ezek után mi vár rá, guillotine, kötél, netán golyó...

Fotó: Facebook (képernyőfotó)

Idővel, érdekes, a Schilling-bejegyzést és a viszontposztot is törölték, ám a nyoma, hála az internetes technikának, megmaradt, így nemcsak azt tudjuk, hogy a túloldalon miként vélekednek a másként gondolkodókról, azokról, akik nem felelnek meg az ő értékrendjüknek, hanem annak is újabb tanújelét adták, hogy gyűlölködésük mennyire alantas.

Kirakom, törlöm, azután magyarázkodom – körülbelül ez ma Schilling és társainak stílusa.

Mert mit is írt végül magyarázatul ehhez az egészhez a krétakörös?

„Listák igenis léteznek. A köztévében, a rádióban, az újságokban, a pályázatok ügyében döntő és a kitüntetéseket kiutaló bizottságokban, a közpénz felett őrködők hivatalaiban. A listák itt vannak velünk, és azért létezhetnek, mert a listán nem szereplők teljességgel érzéketlenek a listán szereplőkkel szemben.”

Ezeket a bizonyos listákat azonban ők – kommunisták, balosok, liberálisok, jobbikosok – készítették és készítik el újra és újra, azokat pedig, akik ezeken szerepelnek – mondjuk ki nyíltan – úgy is kezelik. Ellenségként.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.