A Demokrácia Központ listát közölve segíti az ElkXrtuk baloldali szabotázsnak kitett nézőit

A 2006 őszi eseményeket feldolgozó film baloldali össztűz alá került: minden fronton szeretnék lejáratni.

Magyar Nemzet
2021. 10. 28. 20:05
Fotó: Megafilm
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– A baloldal minden lehetséges eszközzel szabotálni próbálja az október 21-én a mozikban bemutatott, ElkXrtuk című politikai krimit. Azt akarják, hogy ne lássuk a 2006-os eseményeket feldolgozó mozifilmet – olvasható a Demokrácia Központ közleményében. A szervezet közleményéből kiderült: a vetítési időpontok és helyszínek összegyűjtésével segíteni szeretnék a film iránt érdeklődő közönséget. Mint írták: az ElkXrtukat vetítő filmszínházak országos listája a következő linken érhető el: https://megafilm.hu/elkurtuk-mozik 

Ahogyan arról lapunk korábban beszámolt: a Gyurcsány Ferenc volt szocialista miniszterelnök balatonőszödi beszédének kiszivárgását követő 2006. őszi tüntetéseket és a rendőrterrort feldolgozó magyar krimi már a megjelenése előtt falakba ütközött. A fővárosi önkormányzat alá tartozó Budapest Film Zrt. csak a Corvin moziban biztosított vetítési időpontot a filmalkotásnak, azt is csupán napi néhány vetítésszámmal. A Karácsony Gergely főpolgármester alá tartozó filmforgalmazó akkor azzal indokolta a döntést, hogy a magyar krimivel párhuzamosan debütáló amerikai alkotások elviszik majd a nézőket. A film megjelenése óta azonban a Corvin moziban is megnövelt vetítésszámban, az első hétvégén pedig javarészt telt házas vetítéssel adták a magyar politikai thrillert, ami rácáfolt a baloldali hangokra.

Ezzel párhuzamosan az IMDB nemzetközi filmadatbázisán is baloldali össztűz alá került a film. Az ElkXurtuk adatlapját baloldali trollok és pártszimpatizánsok ezrei értékelték az 1-es (legrosszabb) osztályzattal még a film megjelenése előtt. Majd a premiert követően baloldali portálok közösségi felületén tűnt fel a jelenség, hogy a kommentszekcióban véleményüket kifejtő felhasználók arra buzdítják egymást: a film megtekintése nélkül értékeljék le annak filmadatbázisos adatlapját. 

A filmértékelés körül egyértelmű szimpátiaharc alakult ki: számos baloldali portál foglalkozott azóta a jelenséggel, ahol javarészt az 1-es (legrosszabb) és 10-es (legjobb) értékelések jelennek meg, amelyből kitűnik a baloldali szimpatizánsok szervezett túlsúlya, akik vélhetőleg a Demokratikus Koalícióval és elnökével, Gyurcsány Ferenccel, valamint a magyar baloldallal szimpatizálva mindent elkövetnek azért, hogy lejárassák az alkotást.

Borítókép: Megafilm

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.