A baloldal a botránypolitizálásban érdekelt

– A baloldal minden lépését csak és kizárólag a saját, rövidlátó politikai érdekei mentén hozza meg – nyilatkozta lapunknak Simicskó István. A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) frakcióvezetője elmondta, hogy amíg a kormány a munkáját végezte, addig a baloldal az előválasztással volt elfoglalva, ahol Márki-Zay Pétert hozták ki győztesnek. Mint Simicskó emlékeztetett, azóta megtudhattuk a baloldali miniszterelnök-jelöltről, hogy ellenzi a rezsicsökkentést, valamint a 13. havi nyugdíj visszavezetését, miközben a migrációt támogatja. A kormánypárti politikus szerint emiatt nagy a jövő évi választás tétje.

2021. 12. 31. 6:30
20211216 budapest simicsko istvan havran zoltan magyar nemzet Fotó: Havran Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Véget ért a parlament őszi ülésszaka. Miként értékeli az Országgyűlés elmúlt egy éves munkáját?

– Nehéz év van mögöttünk, a járvány újabb hullámai miatti veszélyhelyzetben kellett kormányozni. Ennek ellenére sok olyan jogalkotási kérdésben is sikerült előre lépnünk, amelyek a magyar emberek életét, biztonságát szolgálják. A legfontosabb viszont mindenképpen a koronavírus okozta nehézségek kezelése volt. Az emberéletek megóvása mellett újra kellett indítanunk a magyar gazdaságot is. 

Az országot szerencsére felkészülten érte a Covid-válság, így Magyarország jó teljesítőképességének hála béremelések, minimálbéremelés, a családosok szja-visszafizetésének a lehetősége, a fiatal munkavállalók adóterheinek könnyítése, a nyugdíjemelés és a nyugdíjprémium kifizetése mellett számos előrelépést tudott tenni a kormányzat.

– Az utóbbi hónapokban jelentős intézkedéseket ismertetett a kormány, amiket a baloldal folyamatosan támadott. Mi a véleménye erről?

– Összességében azzal, hogy a baloldal kritizálja és támadja a kormánypártok politikáját, nem lenne baj. Azzal azonban baj van, hogy a baloldal minden lépését csak és kizárólag a saját, rövidlátó politikai érdekei mentén hozza meg. Legyen szó akár a migrációról vagy a pandémia kapcsán elkerülhetetlen kormányzati intézkedésekről, mindig azzal kell szembesülnünk, hogy nem az a szempontjuk, ami a magyarságnak, családjainknak, vagy a magyar embereknek jó, hanem hogy mivel lehet szavazatot szerezni, jobban helyezkedni a politikai térben hazai, esetleg nemzetközi szinten. Ők a botránypolitizálásban érdekeltek, mi a sikeres kormányzásban.

– Milyen kihívások állnak Magyarország előtt a jövőben?

– A járványnak sajnos még nincs vége, amíg ilyen mértékben okoz megbetegedést, addig hatással lesz a gazdaság működésére és ezzel együtt az emberek mindennapjaira. Kiszámíthatatlanabbá vált az élet, gyorsan kell reagálni a váratlan helyzetekre. Az első hullámban szerzett tapasztalatok jó alapot adnak ahhoz, hogy kezelni tudjuk a problémákat. Nagyon fontos, hogy mindenki oltassa be magát, ezzel felelősséget vállalva a saját életéért, családjáért és Magyarország működőképességéért. Ahhoz, hogy lassan visszatérhessen az életünk a koronavírus előtti mederbe, rá kell vennünk mindenkit, hogy tegye meg ezt az egyetlen és hatékony lépést. A kormány részéről minden védekezési lehetőség alkalmazásra került, így időben történt meg a szükséges eszközök beszerzése, az oltóanyagok megrendelése, a szükséges vakcinamennyiség biztosításához pedig kulcsfontosságú volt a keleti nyitás. Emellett megtörtént a gazdaság újraindítása is, és egy hatszázalékos növekedésnek lehetünk szemtanúi.

Kiemelendő a migrációs nyomás is, ami az elmúlt egy évben jelentősen növekedett, mivel az idén több mint százezer illegális határátlépést követtek el. Tehát a külső biztonság garantálásában a kormány a honvédséggel és a rendőrséggel karöltve helytállt. A kormány érzékelte a problémákat, majd időben lépett és megfelelően cselekedett. A legfontosabb a magyar emberek védelme és a biztonságuk garantálása.

– A második év telt el a koronavírus árnyékában. Mit szól ahhoz, hogy a baloldal továbbra sem partner a járvány elleni védekezésben?

– Nem új keletű ez a helyzet, a baloldalra korábban sem lehetett számítani. Ahogy a bajban ismerszik meg a barát, ebben a kiélezett, kihívásokkal és megoldandó feladatokkal teli időszakban még inkább nyilvánvalóvá vált, hogy kikkel lehet együttműködni és kik azok, akik politikai számításból kritizálják és akadályozzák a munkát. Amikor emberéletekről van szó, nincs helye a széthúzásnak, pláne nem a politikai haszonlesésnek. Ami még súlyosabb, hogy miközben a kormány végezte a munkáját, és az egészségügyben dolgozók rendkívüli erőfeszítéseket tettek, addig a baloldalon egymással is rivalizáltak és lejátszottak egy előválasztási játékot, ahol Márki-Zay Pétert hozták ki győztesnek, akiről azóta nagyon sok mindent megtudhattunk.

– Mit gondol Márki-Zay Péternek, a baloldal miniszterelnök-jelöltjének azon nyilatkozatairól, amikben a rezsicsökkentést, valamint a gyermekvédelmi törvényt támadja, a migrációt pedig támogatja?

– Bár a baloldali miniszterelnök-jelölt tagadja a korábbi kijelentéseit, hogy megszüntetné a rezsicsökkentést, korábban azt nyilatkozta, hogy az ostobaság és az embereknek igenis érezni kell az energiaár növekedését. Cinikusan azt mondja, hogy az emberek inkább használjanak kevesebb vizet és áramot, valamint kevesebbet fűtsenek, fürödjenek és főzzenek. Ez a megjegyzés arról tesz bizonyságot, hogy Márki-Zay nem érti a rezsicsökkentés lényegét, mert a családoknál mindenképpen több pénz marad az intézkedésnek köszönhetően. 

A miniszterelnök-jelölt támogatja Brüsszel energiaár-emelési terveit és piaci árszabályozást követel, ami azt jelentené, hogy Magyarországon is újra az egekbe emelkednének az energiaárak. Ezzel Márki-Zay a gyurcsányi politikát követi, mivel Gyurcsány Ferenc és a baloldal kormányzása alatt háromszorosára emelték a gáz és duplájára az áram árát. Ma a rezsicsökkentésnek köszönhetően Magyarországon a legolcsóbb a gáz és a második legolcsóbb az áram. A rezsicsökkentéssel a családok évente átlagosan 386 ezer forintot, a lakosság összesen már több mint kétezermilliárd forintot spórolt meg. A baloldal fényesen ragyogó új hullócsillaga, Hódmezővásárhely polgármestere ugyanabba a hibába esik – nyilván így akar megfelelni politikai főnökének –, amibe a baloldali pártok évtizedes távlatban is beleragadnak, vagyis önmagukat csak a Fidesz–KDNP-vel, illetve Orbán Viktorral szemben tudják meghatározni. Képtelenek arra, hogy a tagadhatatlan eredményeket és az innovációt elismerjék. Nem adhatnak mást, mi lényegük, vagyis mivel a mi ellentétünkként határozzák meg önmagukat, a családok millióin segítő rezsicsökkentést is el kell ítélniük. A migráció kérdésében is ugyanez a helyzet, a Brüsszelnek való megfelelés erősebb, mint a hazájukért való aggódás, így ebben a kérdésben is a megfelelési kényszer hajtja őket – persze nem a magyar emberek irányába.

– Nemrég Gyurcsány Ferenc úgy nyilatkozott, hogy Márki-Zay Péter a kapitány. Miként látja most Gyurcsány szerepét a baloldalon?

– Megkerülhetetlen szereplő Gyurcsány Ferenc a baloldali térfélen. Bárki, bármit mond, ő az, aki irányítja a szivárványkoalíció pártjait, keveri a kártyákat, és minden politikai akció mögött felfedezhető a kéznyoma. Éppen ezért is álságos az az érvrendszer, miszerint a mostani baloldali összefogás ellenzéket akart váltani. Amíg olyan szereplők irányítanak a baloldalon, mint Gyurcsány Ferenc, Dobrev Klára vagy a körülöttük megtalálható régi figurák, addig ez csak politikai szlogen.

– Mit vár az országgyűlési választás kampányától?

– Figyelve a baloldal hozzáállását és eddigi teljesítményét, sajnos nincsenek túlzott elvárásaim irányukba a választás mikéntjére vonatkozóan. Kíméletlen, durva kampányra számítok. Nagyon szomorú, hogy lassan el kellett odáig jutnunk, hogy meghatározó balos politikusok patkányozzák le a jobboldali szavazókat, vagy éppen – ahogy Márki-Zay tette nemrég – trágyával etetett gombáknak nevezi őket, csupán azért, mert mást gondolnak egyes kérdésekben, mint ők. 

Ez nagyon rossz előjel, hiszen dehumanizálja, semmibe veszi azokat, akik keresztény-konzervatív szemmel nézik az országot. Ez nem egy felelős magatartás, de mit is várhatnánk tőlük, hiszen annak a füttyszavára masíroznak, akinek a neve összefonódott az őszödi beszéddel, a szemkilövetésekkel és a magyar gazdaság romba döntésével. Sok mocskolódásra számítok az elkeseredett baloldali politikusoktól, hiszen számukra tényleg a lét a tét. Ha most nem nyernek, végleg kiderülhet, hogy a magyar társadalom nem vevő az őt semmibe vevő politikájukra. Az alaptalan vádakra egyfajta reakciónk lehet: felmutatni újra és újra amit az elmúlt években elértünk, és szembesíteni a baloldalon összefogott politikusokat álságos, nemzetromboló elképzeléseikkel.

– Lehet számítani külföldi beavatkozásra?

– Magyarország geopolitikai helyzetéből is adódik, hogy a nagyhatalmak vagy akár nem állami szereplők érdeklődésének a homlokterében helyezkedik el. Ebből kifolyólag nem mindegy számukra, hogy milyen irányba halad Magyarország, illetve, hogy mennyire befolyásolható. Nyilvánvalóan Magyarország az elmúlt tizenegy évben bebizonyította, hogy a „merjünk kicsik lenni” politikáját magunk mögött hagyva, az EU egyenrangú tagjaként mi is beleszóljunk a fontos kérdésekbe. Hazánk ma büszke, gazdaságilag kiegyensúlyozott része az Európai Uniónak és a NATO-nak. Sok tekintetben megkerülhetetlen tényező a kelet és a nyugat kapujában, védelmezve az öreg kontinenst a migráció okozta ellenőrizhetetlen folyamatoktól. Ebben a tekintetben nyilvánvalóan lehet rá akarat és szándék, hogy a baloldal kormányra kerülését elősegítsék akár a kommunikációs térben, akár financiális eszközökkel, akár máshogyan. Ezt tudomásul kell vennünk és mindent meg kell tennünk azért, hogy a választásokon színtisztán csak a magyar emberek akarata érvényesülhessen.

– Mi a választás tétje?

– A tét óriási: megmaradni európai magyarnak, vagy beállni egy homogén, globalista világ építésébe, feladni identitásunkat és beolvadni egy láthatatlan hatalom kiszolgálói közé. 

Nekünk továbbra is fontos a családok támogatása, a migráció megállítása, hogy emelkedő béreink, gyarapodó gazdaságunk legyen, és büszke, komoly részesei lehessünk a nemzetközi politikának. Nem akarunk újra másodrendű állampolgárok lenni az EU-ban, hogy ismét kezdetét vegye a vadprivatizáció, a nemzeti vagyon kiárusítása, az adósság növelése és a bérből élő emberek helyzetének a lerontása, valamint az eddigi vívmányok, mint például a rezsicsökkentés eltörlése. Tessék választani!

Borítókép: Simicskó István (Fotó: Havran Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.