Meghosszabbították Szentkirályi Alexandra megbízatását

Jövőre is kormánybiztosként felel majd a hazai kommunikációért a kormányszóvivő.

Magyar Nemzet
2021. 12. 30. 12:56
SZENTKIRÁLYI Alexandra
Budapest, 2021. szeptember 15. Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő a Kormányinfó sajtótájékoztatón a Miniszterelnöki Kabinetiroda sajtótermében 2021. szeptember 15-én. MTI/Máthé Zoltán Fotó: Máthé Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Újabb, maximum kétéves megbízatást kap kormánybiztosként Szentkirályi Alexandra

– derült ki a Magyar Közlöny tegnapi, friss számából. Az Orbán Viktor által aláírt kormányhatározat szerint a jelenlegi kormányszóvivőt 2022. január 1. napjától a  kormányzati igazgatásról szóló törvény (Kit.) 219. § (3) bekezdése szerinti időtartamra hazai kommunikációért felelős kormánybiztossá nevezik ki. Ez azt jelenti, hogy 

Szentkirályi Alexandra korábbi határozott idejű kétéves megbízatása határozatlan idejűre változik, 

a Kit. szerint viszont ezúttal is maximum két évre szól. Egyes baloldali médiumok újdonságként közölték, hogy a kormányszóvivő államtitkári fizetésben részesül majd munkájáért, azonban az előző, 2019. december 19-én kihirdetett megbízatásában is a mostani feltételek szerepeltek, így Szentkirályi Alexandra tevékenységét a jövőben is a miniszterelnök kabinetfőnöke irányítja majd, és a Miniszterelnöki Kabinetirodán működő titkársága lesz a segítségére a napi feladatokban.

A kormánybiztos továbbá 

jövőre is tájékoztatja a hazai tömegkommunikációs szerveket és a hírügynökségeket a kormány tevékenységéről, kapcsolatot tart a hazai újságírókkal és szerkesztőségekkel, 

emellett pedig gondoskodik a kormány tagjai és az államtitkárok nyilvános sajtóeseményeinek és sajtótájékoztatóinak előkészítéséről. A mostani kormányhatározat is rögzíti, hogy előkészíti és megszervezi a kormányzati döntésekkel kapcsolatos hazai sajtótájékoztatókat, illetve gondoskodik a közösségi médiában történő kormányzati kapcsolattartásról. 

 

Borítókép: Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő a Kormányinfó sajtótájékoztatón a Miniszterelnöki Kabinetiroda sajtótermében 2021. szeptember 15-én (Fotó: MTI/Máthé Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.