időjárás 4°C Artúr, Vince 2022. January 22.
logo

Nacsa Lőrinc: Egyre nagyobb veszélynek vannak kitéve a gyermekeink + videó

Forrás: MTI
2021.12.07. 16:22 2021.12.07. 17:15
Nacsa Lőrinc: Egyre nagyobb veszélynek vannak kitéve a gyermekeink + videó

A gyorsuló világban a gyermekek egyre nagyobb veszélynek vannak kitéve a szexuális témájú médiatartalmak miatt – jelentette ki a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) frakciószóvivője pénteki, az MTI-hez eljuttatott videónyilatkozatában.

Nacsa Lőrinc azt mondta: a Magyar LMBTQ Szövetség kiskorúaknak indított érzékenyítő honlapot, amelyen digitális szakkörökben a gyermekek mindent megtudhatnak például a transzneműségről is.

Nehezményezte, hogy mint mondta Hollandiában és Dániában meztelen vendégeket hívtak be tévéműsorokba, ahol gyermekekkel is beszélgettek. A dán vendégek között volt transznemű is, aki arról beszélt a gyermekeknek, hogy ő nem lány de nem is fiú, hanem kicsit mind a kettő tette hozzá.

A KDNP frakciószóvivője közölte: 

a dán köztévé ennél is tovább ment, 4–8 éveseknek szánt mesébe egy olyan főhőst kreált, aki a nemi szervével oldja meg kihívásait, az HBO Go pedig már Magyarországon is mutatott be pedofília iránt érzékenyítő filmet.

Az ilyen és ehhez hasonló öncélú szexuális tartalmak veszélyeztetik a gyermekek lelki épségét és fejlődését, éppen ezért nemet kell mondani rájuk – hangsúlyozta Nacsa Lőrinc. Azt mondta: ezért teszik fel a gyermekvédelmi népszavazáson azt a kérdést, hogy „Támogatja-e ön, hogy kiskorú gyermekeknek fejlődésüket befolyásoló szexuális médiatartalmakat korlátozás nélkül mutathassanak be?”.

A baloldal által elhallgatott és nem támogatott népszavazáson közösen választ adhatunk erre a kérdésre is – mondta a KDNP frakciószóvivője. Végezetül arra szólított fel: Védjük meg gyermekeinket!”

Borítókép: Nacsa Lőrinc (Fotó: MTI/Soós Lajos)