Százmillióval többet érnek Gyurcsány értékpapírjai

Figyelemre méltóan nőtt Gyurcsány Ferenc vagyona 2020-hoz képest, akinek arra is volt kerete, hogy 47 milliót adjon a pártjának és 25 milliót egy titkos magánszemélynek.

Magyar Nemzet
2022. 02. 01. 6:56
null
20210924 Székesfehérvár, DK, Gyurcsány, Földesi, előválasztás, kampány. Fotós: Fehér Gábor FG Fejér Megyei Hírlap Fotó: Fehér Gábor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Gyurcsány Ferenc ingatlanvagyona nem változott az előző évhez képest, továbbra is tulajdonában áll egy pápai, illetve felerészben egy kötcsei 3295 négyzetméteres ingatlan – derül ki 2021-as vagyonnyilatkozatából. Ami a DK-elnök céges érdekeltségeit illeti: továbbra is az Altus Portfólió Kft. tulajdonosa, amiből 6,2 millió forintnyi jövedelemhez jutott tavaly. A bukott miniszterelnöknek van még egy több mint 348 millió forintos lakásvásárlásielőleg-követelése is, ami azt jelentheti, hogy lakást vásárol, és előlegként ennyit már ki is fizetett.

Gyurcsány értékpapír-megtakarítása ugyanakkor jelentősen, egy év alatt 823 millió forintról 928 millió forintra nőtt, ami több mint 100 milliós gyarapodást jelent. A vagyonnyilatkozat szerint ugyanakkor a baloldal vezérének valamelyest nőtt a banki hitele, amely egyik évről a másikra 58 millió forintról 60 millióra emelkedett. Gyurcsány korábbi, 214 millió forintos értékpapír-fedezetű hitele 288 millióra duzzadt. 

A nyilatkozatból az is kiderült, hogy 47 millió forintot adott a DK-nak, és egy magánszemélynek is adott 25 millió forintot.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.