Tóth Bertalan 2021-ben is jó évet zárt, megtakarításai milliókkal nőttek

Ha pártja támogatottságát nem is, vagyonát sikerült növelnie az MSZP társelnökének.

Magyar Nemzet
2022. 02. 01. 8:19
TÓTH Bertalan
Budapest, 2020. december 14. Tóth Bertalan, az MSZP frakcióvezetõje reagál a miniszterelnök napirend elõtti felszólalására az Országgyûlés plenáris ülésén 2020. december 14-én. MTI/Illyés Tibor Fotó: Illyés Tibor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vagyonnyilatkozata alapján meglepően vagyonos ember az MSZP társelnöke. Tóth Bertalannak van mit a tejbe aprítania, hiszen nyilatkozata szerint egy pécsi lakóház tulajdonosa felerészben, de emellett bevallott még egy erdőt és hétvégi házat, és több pécsi ingatlant is. Az is kiderült, hogy 2020-ban felerészben vett egy 154 négyzetméteres pécsi családi házat, ami a város egyik legimpozánsabb részén, a Donátusi úton, azon belül is a Donátusi Villaparkban található. 

A politikus tavaly bérelt magának egy Volkswagen Tigrant. Van egy 3,5 millió forintos életbiztosítása is.

Az MSZP társelnökének vagyonnyilatkozata kapcsán külön érdekesség, hogy az általa benyújtott dokumentumban egy tízmillió forintos otthonteremtési támogatás, valamint egy szintén tízmilliós mikrohitel-pályázat is szerepel, utóbbi a politikus cégéhez kapcsolódóan. Emlékezetes: Tóth korábban hevesen támadta otthonteremtési kedvezményt, mondván, az zavaros és átláthatatlan és csak a tehetősöket segíti. 

Az MSZP társelnökének van egy 3,5 millió forintos és 

egy 75 ezer eurós életbiztosítása is. 

2020-ban egyes tételek lényegesen kisebb értékűek voltak Tóth Bertalan nyilatkozatában. 2020-ban volt egy kilencmilliós követelése egy pénzintézettel szemben, ez 2019-ben még csak egy 7,7 millió forint volt. Mindezek mellett nem volt tartozása az MSZP társelnökének, pedig a 2019-es bevallásában még szerepelt egy 400 ezer forintos összegű.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.