Csizmadia László a Békemenetről: A baloldal háborút indított Magyarország ellen

A Civil Összefogás Fórum (CÖF) elnöke szerint a béke megtartása és kivívása is nagy erőket vesz igénybe.

Magyar Nemzet
2022. 03. 12. 13:39
Soltész Miklós; Csizmadia László; Sutarski, Konrad
Budapest, 2016. március 15. Csizmadia László, a Civil Összefogás Fórum (CÖF) alapítója, a Civil Összefogás Közalapítvány (CÖKA) elnöke beszél a katyni áldozatok emléktáblájánál Budapesten, a III. kerületi Nagyszombat utcában 2016. március 15-én, az 1848-49-es forradalom és szabadságharc évfordulóján. Mögötte Konrad Sutarski, a Magyarországi Lengyelség Múzeumának és Levéltárának igazgatója (j) és Soltész Miklós egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkár (j2). MTI Fotó: Soós Lajos Fotó: Soós Lajos
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– A baloldal háborút indított Magyarország kormánya ellen, háborút indított a nemzetvédők és a kereszténység ellen is. Ezt sürgősen be kellene fejezni, és egy nemzeti minimumot kellene kiépíteni az együttműködés érdekében – nyilatkozta Csizmadia László az Origónak a Békemenet kapcsán. A Civil Összefogás Fórum (CÖF) elnöke hozzátette, azt szeretnék üzenni a magyar baloldalnak – már korábban is megtették ezt –, hogy fejezzék be a Magyarországot lejárató kampányukat. 

A legfőbb üzenetük a számukra az, hogy egy országépítés, egy államépítés, egy nemzetépítés csakis háború nélkül tud eredményes lenni.

– Mi azt látjuk, hogy itt nemcsak az orosz–ukrán háborúról beszélünk, hanem arról van szó, hogy a baloldal háborút indított Magyarország Kormánya ellen, háborút indított a nemzetvédők és a kereszténység ellen is – jelentette ki. Csizmadia László szerint ezt sürgősen be kellene fejezni, és egy nemzeti minimumot ki kellene építeni az együttműködés érdekében. Kiemelte, hogy ezzel a baloldallal nem lehet együttműködni, mert kimutatta a foga fehérjét. A CÖF elnöke hozzátette, az idei Békemenet fő szlogene „No war, Békemenet!”, amelynek lényege, hogy a háborúra nemet mondunk, és mint minden háború esetén, most is mindent a békének kell felülírnia. Az elnök szerint fontos, hogy az 1848–49-es forradalom és szabadságharcra is emlékezünk, mert szabadságunkat és függetlenségünket is ünnepeljük március 15-én. 

Ez azt is jelenti, hogy a Békemenetet megelőzően tisztelgünk a szabadságharcosaink előtt, és azt is ki szeretnénk fejezni, hogy nemcsak a béke megtartása, hanem kivívása is nagy erőket vesz igénybe

– mondta. Ezen a ponton Csizmadia László megjegyezte, az eddigi legnagyobb békemenetre számítanak március 15-én.

– Egyrészt azért, mert a háború ellen, a békéért kell kiállnunk, másrészt arról is szó van, hogy a budapestiek megunták már a Karácsony Gergely-féle városvezetést, amely becsapta őket a pártjaival együtt, és amelyek a saját ideológiájukat is feladják azért, hogy Gyurcsány Ferenc hátrahagyott morzsáit is fel tudják szedni az asztalról

– jelentette ki. Csizmadia Lászlóék optimisták, és hiszik, hogy küldetésüket méltó módon tudják majd kifejezni. Várják az eseményre csalódott budapestieket, és a vidékieket is, akiket annyiszor megsértett Márki-Zay Péter.

Borítókép: Csizmadia László (Fotó: Soós Lajos)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.