Még a járványügyi szabályok megszüntetésében sem egységes a baloldal

A szivárványkoalíció pártjai a saját egészségpolitikusukukkal, a DK-s Komáromi Zoltánnal kerültek ellentétes véleményre.

2022. 03. 04. 9:03
Komáromi Zoltán
Budapest, 2018. március 11. Az egészségügyi tárca miniszter-várományosaként bemutatott Komáromi Zoltán orvos az MSZP-Párbeszéd árnyékkormánya tagjainak bemutatóján a fõvárosi Loffice Cloud rendezvényterében 2018. március 11-én. MTI Fotó: Balogh Zoltán Fotó: Balogh Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Még a járványügyi szabályok kivezetése kapcsán sem tud egységes lenni a baloldal hatpárti összefogása, az Egységben Magyarországért. 

Mint lapunk is megírta, a tegnapi Kormányinfón Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter bejelentette, hogy hétfőtől megszűnik a kötelező maszkviselés.

A döntésre reagálva a szivárványkoalíció pártjai kiadtak egy közleményt, amiben azt hangoztatták, hogy szerintük a döntés a baloldal sikere és úgy fogalmaztak, hogy „Orbánék ismét meghátrálni kényszerültek!”

Mindezek ellenére tegnap Márki-Zay egészségügyi szakértője úgy fogalmazott, hogy szerinte nem bölcs dolog a maszkviselés eltörlése. Komáromi Zoltán, a Demokratikus Koalíció politikusa úgy véli, hogy  „nem szakmai, hanem politikai” döntések születnek. 

A Gyurcsány-párti Komáromi – aki egyébként az Egységben Magyarországért listájának biztos bejutó helyen szereplő politikusa – a Klubrádiónak azt mondta, nem támogatja a kormány jövő héttől érvényes intézkedéseit. Mindezt annak ellenére mondta Komáromi, hogy a baloldal már múlt héten követelte a járványügyi korlátozások bizonyos részeinek eltörlését.

A baloldali pártok tegnapi közleménye arra is kitért, hogy szerintük a kormány a kötelező oltást is bevezetné. Ugyanakkor Gulyás Gergely a Kormányinfón bejelentette, hogy a maszkviselési kötelezettség mellett kivezetik azt a szabályt is, ami lehetővé teszi, hogy a munkáltató előírja a kötelező oltást, ezalól csak az egészségügyi és szociális terület a kivétel.

Borítókép: Komáromi Zoltán (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.