Több mint tizenkétezren érkeztek Ukrajnából szombaton

Közülük sokan a román–magyar határszakasznál léptek be hazánk területére.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2022. 07. 03. 9:20
null
2022.02.25. Beregsurány Kárpátaljai menekültek érkezen a magyar -ukrán határhoz az Ukrajnában kitört háború elől menekülve. Fotó: Kurucz Árpád (KA) Magyar Nemzet Fotó: Kurucz Árpád

Közülük sokan a román–magyar határszakasznál léptek be hazánk területére.

Az ukrán–magyar határszakaszon 6724 ember lépett be szombaton Magyarországra, a román–magyar határszakaszon belépők közül 5408-an nyilatkoztak úgy, hogy Ukrajnából érkeztek

– közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) vasárnap az MTI-vel. A beléptetettek közül a rendőrség 313 embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást, amely 30 napig érvényes. Nekik fel kell keresniük az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság tartózkodási helyük szerint illetékes hivatalát a végleges okmányok beszerzéséért – írták. Vonattal 117-en – köztük 71 gyerek – érkeztek az ukrajnai háború elől menekülve Budapestre szombaton.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság közlése szerint a Készenléti Rendőrséggel és a rendőrjárőrképzésben részt vevőkkel segítik az Ukrajnából vonattal érkező menekülteket. 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Kurucz Árpád)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.