Dömötör Csaba: A Tranzit a jobboldali közösségek egyik legfontosabb találkozási pontja

Az államtitkár szerint azt kell megvitatnunk, hogy Magyarország hogyan maradhat a gyarapodás szigete egy háborgó világpolitikai időszakban.

Magyar Nemzet
2022. 08. 25. 16:49
DÖMÖTÖR Csaba
Budapest, 2022. július 18. Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára napirend elõtti felszólalásra válaszol az Országgyûlés rendkívüli plenáris ülésén 2022. július 18-án. MTI/Koszticsák Szilárd Fotó: Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Van miről beszélnünk, hiszen új korszakba léptünk. Járványok, háborúk, energiaválság, és a sor ezzel még nem teljes. Azt kell megvitatnunk, hogy Magyarország hogyan maradhat a gyarapodás szigete egy háborgó világpolitikai időszakban. A legtöbb előadás így vagy úgy, ehhez a kérdéskörhöz kapcsolódik majd 

– nyilatkozta Dömötör Csaba a ma kezdődő Tranzit közéleti évadnyitó és gondolatexpó kapcsán az Origónak. A Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára a portálnak elmondta, a magyar közéletet gyakran éri az a vád, hogy hiányoznak a viták az egyes politikai oldalak között. A Tranzit szerinte minden évben cáfolja ezt. 

Hozzátette, a mostani évadnyitón is hat olyan nagyobb vita lesz, amelyen kormánypárti és ellenzéki politikusok ütköztetik érveiket. 

Úgy tudja, jön Márki-Zay Péter is. Rétvári Bencével vitázik majd. Az államtitkár nagyon kíváncsi arra, miben látja majd a baloldali politikus az áprilisi eredmények tanulságait. Dömötör Csaba elárulta, a Tranzit már tizenhárom éves múltra tekinthet vissza, 2009-ben indult, és mostanra már a legnagyobb ilyen jellegű rendezvénysorozattá vált. A szervezők egyik legfontosabb tapasztalata az, hogy akkora az érdeklődés, hogy az évadnyitó a regisztráció meghirdetése után napokon belül telt házas lesz. 

Ez idén 1000-1500 résztvevőt jelent, aminek csak a tihanyi helyszín befogadóképessége szab határt. 

Mint mondta, a rendezvény legfontosabb célja, hogy teret adjon a Magyarország jövőjével kapcsolatos együttgondolkodásnak és vitáknak. Hozzátette, az esemény a jobboldali közösségek egyik legfontosabb találkozási pontja, egyúttal a kemény viták színtere is, amelyeken baloldali politikusok is rendszeresen részt vesznek.

A mi vitánk a többihez hasonlóan az ország helyzetéről és jövőjéről szól, tehát alighanem mindenről is lesz szó. Háborúról, békéről és gazdasági kilátásokról. Sokan kérdezik egyébként már most, hogy hol lehet majd követni ezeket a vitákat. Élőben a Facebookon, emellett a szervezők utólag is közzéteszik őket a Tranzit oldalain. Úgy tudom, a Hír TV is tudósít majd az eseményről

− zárta gondolatait az államtitkár.

Borítókép: Dömötör Csaba 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.