Élő adásban közvetítette a soroksári túszejtését az egyiptomi férfi

Az édesanya éppen az ügyésznél volt egykori élettársa fenyegetése miatt, amikor az egyiptomi férfi túszul ejtette közös kislányukat Soroksáron. Rabea M. élő adásban közvetítette közösségi oldalán a túszejtést. Azzal fenyegetőzött, megöli a gyereket, ha volt párja nem megy haza és nem beszél vele.

2022. 08. 27. 7:25
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Rendkívül hálás a Terrorelhárítási Központ kommandósainak az édesanya, hogy megmentették nyolcéves kislánya életét, akit a nő egykori élettársa, a 41 éves egyiptomi állampolgár, Rabea M. ejtett túszul egy bozótvágó késsel Soroksáron. 

A férfi augusztus 23-án a Facebook-profilján kétszer is élőben jelentkezett a túszejtés közben. Volt élettársát, illetve annak új párját illette tört magyarsággal durva szavakkal, miközben végig fogta a túszul ejtett gyereket. Azt ígérte, ha nem megy haza az asszony és nem beszél vele, megöli a gyermeküket. 

Egy képkocka az élő közvetítésből. Forrás: Facebook

Az időközben a nagypapa által riasztott TEK-esek túsztárgyalójának megismételte a fenyegetést: megöli a gyermeket, ha nem hívnak hozzá valakit az egyiptomi nagykövetségről. A terrorelhárítók azonnal beavatkoztak, és sértetlenül kihozták a kislányt a házból.

Az előzményekhez tartozik, hogy Rabea M. 14 évvel ezelőtt érkezhetett Európába, több-kevesebb időt töltött a szomszédos országokban, például Szlovákiában. Volt élettársával 12 évvel ezelőtt ismerkedett meg külföldön, tíz éve költöztek Soroksárra, a nő édesapjával közös családi házba. Megszületett kislányuk, és nyolc évig éltek élettársi kapcsolatban. Az anya valamit megérezhetett, mert soha nem utazott ki Rabea M.-mel Egyiptomba, a kislány csak magyar állampolgár lett, egyiptomi nem, útlevelet sem csináltatott neki az anyja, akinek két éve vált rémálommá az élete. 

Az egyik nap felvette M. asztalon hagyott mobiltelefonját, odébb akarta tenni az útból. Nem nézett bele, ám a férfi rárontott és agyba-főbe verte, súlyos sérüléseket okozva. 

Az asszony utólag rakta össze, hogy M.-nek lehetett valakije őmellette, ezért reagált így. A hatóságok bíróság elé vitték a férfit, akit súlyos testi sértés miatt egy év szabadságvesztésre ítélték azzal, hogy a büntetés végrehajtását két évre felfüggesztették. Emellett távolságtartási végzést is hoztak ellene, nem közelíthette meg az asszonyt kétszáz méterre. Ennek ellenére M. a kislány iskolájának közelébe, attól éppen mintegy kétszáz méterre költözött. 

A 41 éves egyiptomi Rabea M.-re súlyos börtönévek várnak. Forrás: Facebook

Az asszony négy hónappal ezelőtt megismerkedett egy magyar férfival, akivel azóta együtt élnek.

Az apa akkor láthatta a gyermeket, amikor csak akarta, el is vihette magához, és mindig vissza is vitte a megbeszélt időre. Egészen a múlt hétig. 

Augusztus 19-én ismét elvitte magához a gyereket azzal, hogy másnap visszaviszi őt Soroksárra, az anyához. Azon a pénteken a Rukkel-tóhoz ment apa és lánya, a közösségi oldalon kiposztoltak szerint nagyon jól érezték magukat, a férfi nem tűnt elkeseredettnek. A kislányt mégsem vitte vissza szombaton. Az anya keresni kezdte a gyereket, és a volt párja Facebook-oldalát megnyitva furcsa bejegyzésekre bukkant. Amikor még minden rendben volt közöttük, kitaláltak egy titkosírás-szerűséget, az angol szavak kezdőbetűit leírva üzentek egymásnak. A férfi most is ezt használta, és azt írta egyebek mellett a gyereknek címezve, hogy: „megölöm az anyádat...”

Az asszony új élettársával ment a kislányért, akit csak hosszas üvöltözés után, az utcára kilökve adott vissza az egyiptomi férfi.

Az anya hétfőn a korábbi ügyét nyomozó rendőrtiszthez ment, majd kedden a nyomozást felügyelő ügyészhez. Éppen feljelentést tett, amikor az apja értesítette a túszejtésről.

Rabea M. kedden Soroksárra ment, egyzacskónyi csokit akasztott a kapu belső kilincsére és megbújva várt. A nagypapa kijött megnézni, hogy mi az. 

M. ekkor átugrott a kerítésen, ellökte a férfit, és a közben az udvarra kilépő gyereket magával vonszolva, elbarikádozta magát. Egy sniccert szorított a gyerek nyakához, majd megtalálta a konyhában a bozótvágó kést.

A sértett képviselője, Sógor Zsolt ügyvéd szerint emberölés előkészületének is minősülhet az ügy 18 év alatti személy sérelmére, aljas indokból és felfegyverkezve elkövetett személyi szabadság megsértése mellett. A férfi megfellebbezte a letartóztatását, ám az előzmények után kizárható, hogy másodfokon kiengednék. 

Borítókép: A TEK fogta el az egyiptomi túszejtőt (Forrás: TEK)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.