időjárás 3°C Andor , András 2022. november 30.
logo

Budapesten tartottak eligazítást a Soros-egyetemen

Forrás: Tűzfalcsoport
2022.09.27. 14:29 2022.09.27. 15:24
Budapesten tartottak eligazítást a Soros-egyetemen

Budapesten a Soros-egyetemen konferenciát tartottak a „Fenntartható demokrácia” címmel. Önmagában a konferencia nem lenne érdekes, hiszen leharcolt balliberális aktivisták, újságírók, kutatók, demokráciaféltő szakipari munkások és Soros emberei mondták el újra ugyanazt, amit az elmúlt tizenkét évben számtalanszor. Azonban az áprilisi választások óta most először jöttek ki a fényre a hálózat emberei. Az alábbiakban kiderül, hogy az Amerikából pénzelt Action for Democracy miként próbálja meg újjáépíteni megtépázott renoméját Budapesten, iilletve hogy kik azok, akik a kiüresedett hazai baloldalba próbálnak lelket lehelni – olvasható a Tűzfalcsoport cikkében.

A Tűzfalcsoport cikkéből kiderül, hogy a folyamatos forráshiány miatt aggódó főpolgármester és a főváros „nyolcmillió forinttal” támogatták a CEU és a Political Capital rendezvényét.

Tehát a Soros hálózatának a fellépésére akad pénz a kongó fővárosi kasszában. A támogatáson túl Budapest főjegyzője, Számadó Tamás arról is beszámolt, hogy 

fővárosi önkormányzat az anyagi kötelezettségvállaláson túlmenően vállalta, hogy operatív módon segíti a konferencia megrendezését; ellátja a konferencia szervezésével kapcsolatos általános koordinációt.

Tehát nemcsak közpénzt adtak a CEU-n tartott konferenciára, hanem a főváros egyes munkatársainak az idejét is – amelyet szintén közpénzből fizetnek – vagyis a főváros gondjainak megoldása helyett a konferencia szervezésével töltötték a munkaidejüket.

Az anyagiakon túl sokkal érdekesebb maga a hálózat és az azt működtető személyek.

A Budapest Fórum a Fenntartható demokráciák építéséről című rendezvényt szeptember 21–22-én Budapest Főváros Önkormányzata, a Political Capital és a CEU Demokrácia Intézete rendezte. Már elsőre sem kecsegtet túl sok izgalommal, de ha megnézzük a fellépőket, akkor lepődünk meg igazán. 

Ugyanis 

a konferencia előadói között nagyon sok olyan személyt találunk, akik a tiltott amerikai pártfinanszírozási botrányba is belekeveredtek

 – írja a Tűzfalcsoport. Sőt a gyanús amerikai dollárokat Márki-Zay Péterék szervezetébe betoló Action for Democracy nevű szervezet teljes paneleket szponzorált a konferencián, ahol azok a személyek adtak elő, akik a kampányban közvetlen kapcsolatban voltak a baloldal bukott miniszterelnök-jelöltjével. Tehát ezt a kirakatkonferenciát nem lehet másképp értelmezni, mint úgy, hogy Soros hálózata jelezni szerette volna, hogy elbukták a kampányt, milliárdokat toltak bele a baloldali kampánykasszába, de még mindig itt vannak – következtet cikkében a Tűzfalcsoport.

A Tűzfalcsoport cikke szerint az egész amerikai tiltott pártfinanszírozás megszervezése mögött Korányi Dávid állhat, aki Karácsony Gergely főtanácsadója és a portál információi szerint a CEU-s konferencián is feltűnt.

- Egy panelbeszélgetésben is megmutatta magát, nem meglepő módon, hiszen szervezete finanszírozta és támogatta az egyes panelbeszélgetéseket - olvasható a Blogstar oldalon megjelent anyagban.

Fotó: Tűzfalcsoport

A fenti kép a CEU-s konferencia Magyarországról szóló beszélgetéséről készült, és a hölgy, aki az első képkockán feltűnik, az nem más, mint Kati Marton egykori újságíró, az MZP-nek amerikai pénzeket utaló szervezet egyik vezetője.  

Fotó: Action for Democracy (Képernyőkép)

Szintén feltűnt a konferencián a „történelemtemető” Francis Fukuyama is, aki szintén az Action for Democracy nevű szervezet tanácsadója, és azon túl, hogy a „magyarországi demokrácia szakértőjévé” léptette elő magát, előszeretettel és gyakran dicséri Karácsonyt. 2021-ben többek között úgy beszélt róla, mint olyasvalaki, aki valós lepéseket tesz az illiberalizmus ellen. 2021-ben még semmit nem lehetett tudni az Action for Democracyról, de mára már sejthető, hogy miért is állt Karácsony Gergely mellé a „nagy geopolitikai gondolkodó”. 

A teljes cikket ITT olvashatja tovább.

Borítókép: A Közép-európai Egyetem (CEU – Central European University) egykori belvárosi campus épületének bejárata a főváros V. kerületében, a Nádor utca 15. szám alatt (Fotó: MTVA/Róka László)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.