időjárás 7°C Andor , András 2022. november 30.
logo

Navracsics: Pontosan, és alaposan kell teljesíteni a többi vállalásunkat is

Magyarország idén is csatlakozik az imamozgalomhoz

Negyven nap az életért – Hangot adni a néma sikolynak

Elek Nikoletta
2022.09.16. 17:30 2022.09.16. 17:55
Negyven nap az életért – Hangot adni a néma sikolynak

Szeptember 28. és november 6. között immár negyedik alkalommal szervezik meg a 40 nap az életért elnevezésű ima- és böjtmozgalmat Budapesten, melynek célja, hogy a terhességmegszakítást fontolgató édesanyák az élet mellett döntsenek. 

Az életvédő kampány magyarországi főszervezője úgy véli, ezekben az időkben, amikor az egyre hangosabb abortuszpárti szervezetek csak a nők testükhöz való jogáról beszélnek, és nincsenek tisztában azzal, hogy bár a magzat az anya testében fejlődik, nem az anya testének része, hanem egy különálló személy, különösen fontos az életveszélyben lévő megfogant gyermekekért összefogni. Az abortusz lehetősége ugyanis félrevezető, mivel azt sugallja, hogy „minden rendben, ha nem akarsz gyermeket, ha nem jókor jött, ne legyen lelkiismeret-furdalásod, vetesd el”. 

Hajdani Józsefné tájékoztatása szerint szomorú tény, hogy ma a világon évente több mint 42 millió gyermek élete az anyaméhben ér véget és ebben nincsenek benne a spontán vetélések. Az abortuszok száma viszont nemcsak globális, hanem lokális szinten is elkeserítő, a KSH adatai szerint ugyanis az elmúlt év folyamán 22 ezer művi terhességmegszakítást végeztek Magyarországon. Hazánkban a magzat tizenkét hetes koráig végezhető abortusz, amikor már több mint öt centiméter hosszú és 14 gramm, megjelennek az első reflexei, és megkezdődik a hormontermelés is a testében. Az abortusz elvégzésekor tehát egy valódi emberi lényt ölnek meg, végezzék azt bármelyik fejlődési szakaszban. A magzatok pedig érzik a veszélyt, sőt már videófelvétel is készült arról, hogyan próbálnak menekülni az orvosi műszerek elől – hívta fel a figyelmet a főszervező. 

A 40 nap az életért tehát azért jött létre, hogy hangot adjon a néma sikolynak! 

– húzta alá. 

Az imaszolgálat keretében negyven napon keresztül reggel és este hét óra között a Semmelweis Egyetem Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikája előtt, a Hugonnai Vilma téren várják azokat, akik az édesanyákért és a megfogant gyermekekért szeretnének imádkozni. 

További információ IDE kattintva érhető el.

Borítókép forrása: Facebook/40napazeletert

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.