Már az Amerikai Népszava szerint is törvénytelenül kampányolt a baloldal

A portál részletesen írt arról, hogy Márki-Zay Péter megsértette a kampányfinanszírozási törvényt.

Magyar Nemzet
Forrás: Amerikai Népszava2022. 10. 28. 13:13
20220316 Dunakeszi Márki-Zay Péter, az ellenzéki párt közös miniszterelnök-jelöltje lakossági fórumot tart. Fotó: Kurucz Árpád (KA) Magyar Nemzet Fotó: Kurucz Árpád
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A baloldali portál, az Amerikai Népszava is már arról cikkez, hogy a magyar baloldal törvénytelenséget követett el azzal, hogy külföldi pénzeket használt fel a választási kampányban. Mint írták: „Márki-Zay valóban megsértette a mozgalmával a párttörvényt is, a kampányfinanszírozási törvényt is, vélhetően amerikai törvényeket is sértett, mert az Action for Democracy nem kampányfinanszírozásra jött létre és idegen országokban választási kampányokat vélhetően nem támogathat, a pénzt nem is arra adták”.

Emellett részletezték, hogy a kétmilliárd forint körüli összeg nem független a választástól, hiszen ebben az időszakban érkezett. – De Márki-Zay dilettáns és amatőr módon nem választotta külön a kampánytámogatásokat és a civil mozgalom támogatását – jegyzi meg az írás.

Továbbá kitértek arra is, hogy mindez nem derült volna ki, ha Márki-Zay nem beszél a sajtóban a külföldről érkező pénzekről, valamint szót ejtenek róla, hogy a Mindenki Magyarországa Mozgalom (MMM) elnöke a mostani tanártüntetések szervezőinek is felajánlott olyan pénzt, ami az Egyesült Államokból érkezett.

Megjegyzendő, hogy már  szeptemberben az Amerikai Népszava egy írásban védhetetlennek tartott Márki-Zay Péter hazugságait és úgy vélték, hogy a hódmezővásárhelyi polgármester azzal, hogy nem számol el, és hazudik a kampánypénzeiről, az egész ellenzéket járatja le, hiszen közös miniszterelnök-jelölt volt, emiatt bocsánatot kellene kérnie és vissza kellene vonulnia a közéletből.

Ismert: Márki-Zay Péter elszólásának köszönhetően derült ki, hogy kétmilliárd forint körüli összegből gazdálkodott az általa vezetett MMM a választási kampányban, és még nyáron is több száz millió forint érkezett Amerikából a mozgalom számlájára. A támogatások az Action for Democracy nevű amerikai alapítványtól érkeztek. Kiderült az is, hogy a dollárokból nemcsak Márki-Zay mozgalmához jutott, hanem ahhoz a Bajnai Gordonhoz köthető DatAdathoz is, amely illegálisan, lopott adatokkal dolgozhatott a választási eredmény befolyásolásán.

Azóta a parlament nemzetbiztonsági bizottsága egyhangúlag döntött arról, hogy a titkosszolgálat elkezdje vizsgálni a baloldal kampányfinanszírozási botrányát. 

Borítókép: Márki-Zay Péter (Fotó: Kurucz Árpád)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.