Mi a teendő, ha nem kaptunk népszámlálási levelet? Így kérheti a kódot!

A népszámlálás online kitöltésére akkor is van lehetőség, ha nem kaptuk meg a kitöltéshez szükséges kódot, ekkor ügyfélkapus azonosítás segítségével kérhetünk újat.

Forrás: VG.hu2022. 10. 10. 17:39
null
Gödöllõ, 2022. október 1. Egy nõ kitölti a népszámlálás online kérdõívét Gödöllõn 2022. október 1-jén. Ezen a napon megkezdõdött a népszámlálás, amelyen a részvétel kötelezõ, a kérdõíveket október 16-áig interneten lehet kitölteni, majd számlálóbiztosok keresik fel azokat a háztartásokat, amelyekbõl nem érkezett be online kérdõív. MTI/Kovács Anikó Fotó: Kovács Anikó
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Október 1-jén kezdődött meg a népszámlálás, amelynek kérdőívét már több mint félmillió háztartásból több mint 1,3 millióan online ki is töltöttek. Azonban lehetnek olyanok is, akik nem kapták meg címükre a kitöltéshez szükséges kódot, sokan rá is kerestek az interneten, hogy mi ilyenkor a teendő. 

Nyíregyháza, 2022. október 1.Egy férfi kitölti a népszámlálás online kérdőívét nyíregyházi otthonában 2022. október 1-jén. Ezen a napon megkezdődött a népszámlálás, amelyen a részvétel kötelező, a kérdőíveket október 16-áig interneten lehet kitölteni, majd számlálóbiztosok keresik fel azokat a háztartásokat, amelyekből nem érkezett be online kérdőív.MTI/Balázs Attila Nyíregyháza, 2022. október 1.
Egy férfi kitölti a népszámlálás online kérdőívét nyíregyházi otthonában 2022. október 1-jén. Ezen a napon megkezdődött a népszámlálás, amelyen a részvétel kötelező, a kérdőíveket október 16-áig interneten lehet kitölteni, majd számlálóbiztosok keresik fel azokat a háztartásokat, amelyekből nem érkezett be online kérdőív. MTI/Balázs Attila
Fotó: MTI/Balázs Attila

Ebben az esetben sem kell aggódni, ugyanis van lehetőség a kérdezőbiztost megvárva személyesen is kitölteni a kérdőívet, de akár új kódot is igényelhetünk online, ám ehhez ügyfélkapus azonosítás szükséges – olvasható a Vg.hu cikkében.

Ebben az esetben a kód az e-mail-címünkre fog érkezni, és máris lehetővé válik, hogy kitöltsük a népszámlálási kérdőívet – derül ki a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) tájékoztatásából.

Mi történik, ha nem töltjük ki a népszámlálási kérdőívet?

Azért sem szabad félvállról venni a népszámlálást, mert most már kötelező kitölteni a kérdőíveket. 

Kétszázezer forintig terjedő közigazgatási bírság sújtja azt, aki a kötelező statisztikai adatszolgáltatást nem teljesíti. 

A kérdőíveket október 1. és 16. között lehet önállóan, az interneten kitölteni a postán megkapott, 12 jegyű belépési kód megadásával, a belepes.nepszamlalas2022.hu oldalon keresztül. Az internetes kitöltés a legegyszerűbb, leggyorsabb és legkényelmesebb módja a válaszadásnak. A kérdőívet interneten kitöltők nyereményjátékban vehetnek részt, a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) naponta öt darab, egyenként százezer forint értékű vásárlási utalványt sorsol ki közöttük.

Az eredeti cikk IDE kattintva olvasható.

Borítókép: Egy nő kitölti a népszámlálás online kérdőívét Gödöllőn (Fotó: MTI/Kovács Anikó)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.