A DK a lakosságtól szedi be a pénzt az úgynevezett rezsimentő alapba

A párt adománygyűjtéséről már a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság elnöke is tájékozódik.

2022. 11. 03. 21:14
DK kongreszus Dobrev Klára Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A baloldali cégháló botrány egyik szereplője felügyeli a DK rezsimentő programját – derítette ki a Hír TV.  

A csatorna azt is megtudta: a bankfiók, amelynek a számlaszámára Gyurcsány Ferencék az adományokat várják, Czeglédy Csaba városában van. 

Elindítjuk az árnyékkormány rezsimentő alapját – jelentette be múlt hét szombaton Dobrev Klára, aki szerint Orbán Viktor az elmúlt 12 évben „szisztematikusan legyengítette” az államot, ezért segítik meg ők a nehéz helyzetben lévőket. 

A DK arra kéri a támogatókat, az adományoknak szánt összeget utalják el egy bankszámlára, majd a közleményben tüntessék fel, hogy a pénzt az úgynevezett rezsimentő alapba szánják. 

A Hír TV kiderítette, hogy a számlavezető fiók Gyurcsány Ferenc ügyvédje, a milliárdos csalással vádolt Czeglédy Csaba városában, Szombathelyen található. Az adatvédelmi nyilatkozatból pedig azt is megtudta a csatorna: az adatfeldolgozók egyike az EagleEye Marketing Kft. A cég egy osztrák határ melletti községbe, Undra van bejelentve, ahogy a felszámolás alatt álló Marketing Analytics Kft is. A cég egyike azoknak, amelyiknek Gyurcsányék több mint 110 millió forintot fizettek ki. 

A Legyél te is rezsimentő elnevezésű oldalon egyébként a DK azt is feltüntette: szerintük hétszeres gázáremelés történt és szerintük a megszorítások miatt van ma sok magyar család bajban. 

A Gyurcsány-párt az, amely a kezdetektől támadta a rezsicsökkentést – reagált a csatorna Napi aktuális című műsorában Nacsa Lőrinc, a KDNP-frakció szóvivője, aki arra is emlékeztetett: nemcsak itthon, de Brüsszelben is rendszeresen támadta az ellenzék a rezsicsökkentést, amely több százezer magyar családnak segíti a mindennapjait. Azt is felidézte: amikor Gyurcsányék voltak kormányon, akkor tizenötször emelték a gáz és a villamos energia árát. 

Nacsa Lőrinc kitért arra is: a kormány a rezsivédelmi alapból támogatta a magyarokat, míg a DK a lakosságtól szedi be a pénzt.

 A csatorna információi szerint a párt adománygyűjtéséről már a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság elnöke is tájékozódik. 

Borítókép: Dobrev Klára a DK-kongresszuson (Fotó: Mirkó István) 

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.