Délután nyugat felől felhőzet érkezik

Gyenge hidegfronthatás terheli szervezetünket.

Forrás: Met.hu/Köpönyeg.hu2022. 11. 02. 6:17
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Északnyugat felől csökken a felhőzet, és a keleti, északkeleti megyék kivételével – ahol borult, párás marad az idő – többórás napsütés valószínű. Délután nyugat felől felhőzet érkezik – írja a Met.hu

Gyenge eső, záporeső a nap első felében elsősorban a Dunántúl északi tájain és az Északi-középhegység térségében helyenként előfordulhat. Az északnyugati szél az Észak-Dunántúlon és a középső országrészben átmenetileg megélénkül. 

A legmagasabb nappali hőmérséklet az ország nagyobb részén 18 és 21, az északkeleti, keleti megyékben 13 és 17 fok között alakul. 

Késő este 8 és 13 fok közé hűl le a levegő.

Forrás: Met.hu

Este a Dunántúl fölé vastagabb felhők is besodródnak, valamint a Dunától keletre rétegfelhőzet terjeszkedik, köd képződik. Nagyobb eséllyel a nyugati határnál fordulhat elő eső, zápor. A légmozgás gyenge marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 5 és 12 fok között alakul.

 

Orvosmeteorológia

Gyenge hidegfronthatás terheli szervezetünket. 

Az arra érzékenyeknél hidegfronti hatásra jellemző tünetek jelentkezhetnek: feszültebbek, idegesebbek lehetnek, romolhat a koncentrációképességük, ami a balesetveszélyt is fokozza 

– írja a Köpönyeg

A megfigyelések szerint ilyenkor a görcsös panaszok fokozódnak, egyre erősödő, görcsös fejfájás alakulhat ki. Az epileptiform rosszullétek gyakorisága is megnőhet, és a krónikus betegségek tünetei (ízületi fájdalmak stb.) is felerősödhetnek. 

A párás, ködös idő a krónikus légúti betegeknek sem kedvez, panaszaik és tüneteik felerősödhetnek. A nedves, párás időben könnyebben terjednek a cseppfertőzéssel terjedő vírusok, ezért nő meg ilyenkor a légúti megbetegedések száma. Különösen fontos a fertőzések elleni védekezés, a fokozott higiénia.

 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.