Panaszkodnak Gulyás Mártonék szomszédjai

A Kontra információi szerint a Munkácsy Mihály utcai társasház tisztviselői hivatalosan is panasszal éltek a Soproni Tamás vezette Terézvárosi Önkormányzat felé, mivel még a burkolat és a padlófűtés is károsodott a szomszédban a partizános csapat átalakításai hatására. Az eddigi információk alapján az önkormányzat mind ez idáig nem tett érdemi lépéseket. Szoros lehet Gulyás és Soproni között a barátság, hiszen Gulyásék a piaci ár feléért bérlik a műemlék épületben kialakított stúdiójukat a VI. Kerületi Önkormányzattól – olvasható a Kontra cikkében.

Forrás: Kontra2022. 11. 16. 12:06
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Rossz szomszédság török átok, tartja a mondás. Valahogy így érezhetnek mostanában annak a VI. kerületi, Munkácsy Mihály utcai társasháznak a lakói is, akik egy fedél alá kényszerültek Gulyás Mártonnal és a Partizán csapatával.

Fotó: YouTube

A Kontra birtokába jutott ugyanis egy levél, amelyben a Partizánnal egy házban élő lakóközösség – beleértve a közös képviselőt és számvizsgálókat is –több okból is panaszt tett a YouTube-csatorna munkatársainak viselkedésére, illetve az általuk végzett, zavaró átalakításokra. A címzett pedig a tulajdonos, a Soproni Tamás vezette Terézvárosi Önkormányzat volt. Úgy tudjuk, az intézkedés azóta is várat magára.

A levél arról számol be, hogy a bérlő, vagyis a Partizán olyan változásokat vitt véghez,

melyek hátrányosak a ház nyugalmára, és esztétikai, valamint műemlékvédelmi aggályokat is felvetnek.

A levélben a ház tisztviselői kifejtik továbbá azt is, hogy Gulyásék több engedély nélküli átalakítást is végrehajtottak a közelmúltban:

  • Az egyébként műemlék épületen engedély nélkül átalakították a nyílászárókat. Ezt a levél szerint ideiglenesnek igyekeztek beállítani.
  • Nagyobb baj, hogy eltávolítottak válaszfőfalakat is. Erről a társasház tulajdonosainak nem volt tudomásuk, és ennek a beavatkozásnak a következtében a szomszédos lakásban minden részen károsodott a burkolat és a padlófűtés is. A levélből az is kiderül, hogy ilyen esetben statikai szakvéleményt kellett volna kérni, építési terveket, építési engedélyeket kellett volna beszerezni, amelyek másolatát oda kellett volna adni a társasház vezetésének is, amelyre a levél szerint nem került sor.
Fotó: Kontra
  • Emellett a panasz szerint „átfúrták a közös tulajdont képező falakat, amelynek a helyreállításai azóta sem valósultak meg”.
  • További problémaként sorolja fel a levél, hogy Gulyás Marciék a hűtő-fűtő berendezésük beszereléséhez sem kérték a társasház hozzájárulását, mondván, hogy a nyílászárójukba építették be azt, de „annak zajszintje még a szomszédos házat is zavarja”. Megtudjuk a levélből, hogy több ilyen klímaberendezést építettek be mind a belső, mind a hátsó udvarra, és a lichthofban is. A műszaki bejáráson végzett mérés alapján kiderült, hogy a zajszint valóban nem a megengedett mértéken belül van, mert nem háztartási, hanem ipari berendezésről van szó.
  • Utóbbi kapcsán hivatkozott a levél egy minisztériumi rendeletre, amely előírja, hogy „Környezeti zajt előidéző tevékenység megkezdése előtt kötelező a környezetvédelmi hatóság engedélyét kérni, és a határérték betartásának feltételeit megteremteni”. A társasház az utóbbi jegyzőkönyvet kérte teljesen jogosan a tulajdonos önkormányzattól.

Érdemi lépés nem történt

Bár a Soproni Tamás vezette önkormányzatnak tett panasz még áprilisban született a társasház közös képviselője, valamint két számvizsgálója tollából, a panasz elbírálására rendelkezésre álló harmincnapos határidő ellenére nincs tudomásunk arról, hogy a helyzetet érdemben, megnyugtató módon rendezte volna a kerület polgármestere.

Egy, az Élhető Terézváros nevű helyi Facebook-csoportban található szeptember végi komment szerint a házban lakók továbbra is dühösek a partizános csapat viselkedése miatt. Így ír erről egy, a társasházban lakó kommentelő:

A mi házunk elé nagyon kellene [pad], mert Partizánék folyton a 120 éves kerítésen üldögélve kaszinóznak

Borítókép: Gulyás Márton (Fotó: YouTube)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.