A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

A bukott szolnoki alpolgármester leigazolásával bizonygatja rátermettségét a Momentum

Gyurcsányék módszeresen „zabálják fel” a szebb napokat látott olimpiaellenes pártot.

2022. 12. 18. 6:45
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Jó, hogy itt vagy köztünk! Hajrá, Szolnok! – köszöntette közösségi oldalán a Momentum elnöke Miskolczi Lászlót. Gelencsér Ferencék nem győzték hangsúlyozni azt is, hogy a szolnoki önkormányzati képviselőt a DK-tól igazolták.

Az utóbbi hetekben ugyanis rengeteg momentumos politikus csatlakozott Gyurcsányékhoz, ezt próbálja ellensúlyozni a Momentum.

Ahogyan arról már korábban beszámoltunk, Gelencsérék sorra veszítették el pozícióikat a Gyurcsány-párttal szemben, és a mostani, szolnoki igazolás sem tűnik igazi erősítésnek.

Miskolczi László 2019-ben a baloldali kompenzációs listán jutott be a szolnoki közgyűlésbe, majd lett alpolgármester a megyeszékhelyen. Három év múlva aztán 

baloldali kezdeményezésre váltották le pozíciójából.

Érdemes felidézni, hogy Szolnokon a képviselő-testületben baloldali többség alakult ki, a polgármester viszont a fideszes Szalay Ferenc maradt. Ahogyan az országszerte jellemző volt, a baloldali többség itt is hamar atomjaira hullt, ez vezetett a most a Momentumba igazolt Miskolczi leváltásához is.

Az április végi szolnoki közgyűlés után lapunk is beszámolt arról, hogy a DK-s alpolgármester leváltását a helyi Momentum vezetője, Bóka Éva kezdeményezte.

A szolnoki politikus egyéni önkormányzati képviselői helyet szerzett a baloldali összefogás színeiben 2019-ben, aztán viszont az ominózus áprilisi közgyűlés előtt bejelentette kilépését a Szolnoki Többség nevű frakcióból.

A momentumos önkormányzati képviselő ezen a testületi ülésen komoly kritikával illette a városüzemeltetésért felelős alpolgármester elmúlt években végzett tevékenységét, továbbá azt is kifejtette, hogy a szolnoki ellenzékben nincs összefogás, bizalom és alázat sem.

Miskolczi László leváltása mellett végül 11-en szavaztak, a 18 fős testületből, az már csak hab a tortán, hogy a Magyar Narancs információi szerint pár nappal korábban a DK-ból is kirúgták, mert nem voltak elégedettek a kampányban nyújtott teljesítményével.

Az egyelőre kérdéses, hogy ilyen előzmények után miben segítheti majd a Momentum munkáját a bukott alpolgármester. Az bizonyos, hogy a helyi Momentum vezetőség nélkül maradt, ugyanis Bóka Évától hamar elhatárolódott pártja, miután bírálta a helyi baloldalt, és mostanra weboldalukon sem szerepel momentumos politikusként.

A Szolnoki Többség nevű frakció egyébként nemcsak amiatt szűnt meg valódi többségi frakcióként működni, mert négyen is kiléptek belőle, hanem mert az egyik helyi DK-s képviselő, Fajcsák Károly lemondott egyéni képviselői helyéről, emiatt időközi választást kellett tartani.

A június végén tartott választást aztán a Szalay Ferenc (Fidesz–KDNP) polgármester által támogatott, egy helyi civil szervezet által indított jelölt, Menkó Gyula nyerte meg, így a 10-8-as bal-jobboldali arány 9-9-re módosult.

Borítókép: Miskolczi László (Fotó: Miskolczi László Facebook-oldala)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.