Fidesz: A dollárbaloldallal Magyarország már totális válságban lenne

Nem fukarkodtak a támadásokkal a baloldali pártok a miniszterelnök által tartott Kormányinfó után, ezekre reagált a Fidesz.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2022. 12. 21. 14:10
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ha Gyurcsány és a dollárbaloldal lenne hatalmon, Magyarország már belesodródott volna a háborúba, totális gazdasági, energia- és megélhetési válságban lenne, mert a baloldal a guruló dollárokért eladta a lelkét idegen hatalmaknak, és nem a magyar érdekekért dolgozik. A dollárbaloldal a magyarok kárára is végrehajtaná a brüsszeli szankciókat, a migránsok betelepítését, és visszahozná a megszorítások politikáját

– reagált a baloldali pártok közleményeire a Fidesz. 

A tetszhalott állapotban lévő baloldali pártok amiatt adtak ki sorra kommünikéket, mert Orbán Viktor miniszterelnök nemzetközi sajtótájékoztatót tartott. A kormányfő az évzáró Kormányinfón két teljes órán keresztül válaszolt a hozzá és kormányához gyakran ellenségesen viszonyuló sajtótermékek kérdéseire is. 

– Belátható időn belül nem lesz vége a történelmi élelmiszer-drágulásnak a Mezőgazdasági Szövetkezők és Termelők Országos Szövetségének aggasztó bejelentése szerint: havi húsz százalékkal is tovább drágulhatnak az élelmiszerek, főleg a hústermékek, miközben már eddig is 44 százalékkal nőttek az élelmiszerárak – így reagált a Demokratikus Koalíció az elhangzottakra. Gyurcsányék egyik árnyékminisztere azt írja a párt által kiadott közleményben a kormányról: nem hajlandó az árnyékkormány javaslata alapján öt százalékra csökkenteni az alapvető élelmiszerek egy részének áfáját, pedig már a Fidesz legnagyobb hatalmú gazdasági embere, Matolcsy György is elismerte, hogy az Orbán-kormány felelős a gazdasági válságért. 

Orbánék azonban semmit sem tesznek a történelmi élelmiszerdrágulás ellen, ezért az árnyékkormány Magyarország egyetlen reménye arra, hogy megmeneküljön az orbáni inflációtól

– vélekedett Benedek Szilveszter, a párt politikusa, árnyékminisztere.

„A magyar miniszterelnök ma ismét másra mutogatott, és nem vállalta a felelősséget azért, hogy hazánk az elmúlt évtizedek egyik legnehezebb időszakát éli” – írta reakcióként kiadott közleményében a Momentum.

Szerintük 

egyszerre megdöbbentő és kétségbeejtő, hogy Orbán Viktor hosszú percekig beszélt a szerinte rendkívüli teljesítményekről, de egy szót sem ejtett a hazánkat sújtó gazdasági és megélhetési válságról.

A Jobbik azt fogalmazta meg a kétórás sajtótájékoztatóról, hogy az Orbán-kormánytól 2023-ban is hazugságra és még több hazugságra számíthatunk, felelős kormányzásra, döntéshozatalra pedig továbbra sem. Azt írták, ők jobban kezelnék a mostani helyzetet, segítenék a vállalkozókat, adókat csökkentenének, és már rég kiegyeztek volna az Európai Bizottsággal is. 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.