Karácsony: „Korányi aktív és eredményes munkát végzett” + videó

Ismét téma volt a dollárbaloldal a Fővárosi Közgyűlésen. Karácsony Gergely későbbre ígért választ a Fidesz–KDNP kérdéseire és közérdekű adatigénylésére, de a főpolgármester szerint eredményes munkát végzett főtanácsadója. A balliberális képviselők továbbra is azt mondják, hogy nem tudnak semmiről.

Munkatársunktól
2022. 12. 14. 15:24
null
20221130 budapest fovarosi kozgyules havran zoltan magyar nmezet Fotó: Havran Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Két héttel ezelőtt ismerte el Karácsony Gergely, hogy tudta, mit csinál a városdiplomáciai főtanácsadója által létrehozott Action for Democracy nevű NGO. Erről a szervezetről derült ki, hogy a választási időszakban és azt követően is összesen hárommilliárd forintot juttatott az ellenzéknek az Egyesült Államokból. A pénzből pedig olyan portálokhoz is jutott, mint a DK-hoz köthető ezalenyeg.hu 

Wintermantel Zsolt, a Fidesz–KDNP főváros frakcióvezetője még a legutóbbi közgyűlésen tett fel kérdéseket Korányi munkájával kapcsolatban, de erre még nem válaszolt Karácsony. Wintermantel most napirend előtti felszólalásában ismét feltette kérdéseit, a főpolgármester pedig jelezte, hogy majd később válaszol a közérdekű adatigénylésre. Annyit azonban elmondott, hogy 

Korányi Dávid városdiplomáciai munkáját eredményesnek tartja.

Hiába a főváros városdiplomáciai tanácsadójáról van szó, a Mediaworks témában feltett kérdéseire sem a DK-s Kiss László, sem László Imre nem reagált. Utóbbi csupán a következőket mondta

Kellemes karácsonyt kívánok!

Ennél is nagyobb meglepetést okozott a momentumos Soproni Tamás, aki azt mondta, hogy gőze sincs az ügyről és nem követi a botrányt. Gajda Péter, Kispest szocialista polgármestere pedig kitalációnak tartja az ügyet. Párttársa, Horváth Csaba is azt mondta, hogy nincsenek olyan mély ismeretei az ügyről, hogy véleményt tudjon mondani.

Én nem tudom más szavaiért a felelősséget vállalni, csak a sajátomért

– ezt pedig már Karácsony Gergely válaszolta. A Mediaworks stábja arra lett volna kíváncsi, hogy elképzelhetőnek tartja-e azt, hogy rajta és Márki-Zay Péteren kívül senki más nem tudta azt, hogy az Action for Democracy pénzt gyűjt az ellenzéknek Egyesült Államokban.

Borítókép: Karácsony Gergely főpolgármester (Fotó: Havran Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.