Orbán Viktor: Ideje, hogy lecsapoljuk a mocsarat Brüsszelben!

A miniszterelnök Facebook-oldalán közzétett videójában a brüsszeli korrupciós botrányról beszélt.

Magyar Nemzet
Forrás: Facebook/ Orbán Viktor2022. 12. 15. 18:09
A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor kormányfő érkezik az EU-tagállamok vezetőinek csúcstalálkozójára Brüsszelben a tanácskozás második napján, 2022. október 21-én. Mögötte Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője. Forrás: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Ezt is megértük, itt vagyunk Brüsszelben, az Európai Unió csúcstalálkozóján – jelentkezett be Orbán Viktor miniszterelnök közösségi oldalán. Mint mondta, erre az uniós csúcsra rányomta a bélyegét az a tény, hogy letartóztatták az Európai Parlament baloldali alelnökét, korrupciós vádakkal. Hangsúlyozta: „Mindenki tudta, hogy Brüsszel tele van korrupciós ügyekkel, de most már olyan szintet ért el a dolog, hogy a rendőröknek is intézkedniük kellett.”

A miniszterelnök kiemelte azt is, hogy a korrupciós botrány megrengette az európai intézményeket, folyamatosak a házkutatások, eurómilliókat foglalnak le a rendőrök és mindenki azt találgatja, mely brüsszeli politikusok lehetnek még érintettek. 

Sokak szerint a szálak a legmagasabb szintekig is elvezethetnek

– fogalmazott Orbán Viktor. Hozzátette: „A mai napon meghallgattuk az Európai Parlament elnökét, felszólítottuk, kezdeményeztük, hogy a brüsszeli korrupciós botrány mély és átfogó kivizsgálása történjen meg. Ideje, hogy lecsapoljuk a mocsarat itt, Brüsszelben.”

Mint ismert, Eva Kaili görög szociáldemokrata EP-képviselőt, az EP leváltott alelnökét, valamint három társát egy hete tartóztatták le a belga hatóságok egy Katarral kapcsolatos korrupciós ügyben zajló nyomozás részeként. Úgy tudni, azóta vizsgálati fogságban vannak. A belga rendőrség közleménye szerint csaknem 1,5 millió euró készpénzt foglaltak le a brüsszeli régióban házkutatások során.

 

Borítókép: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor kormányfő érkezik egy korábbi, az EU-tagállamok vezetőinek csúcstalálkozójára Brüsszelben a tanácskozás második napján, 2022. október 21-én. Mögötte Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője ( Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher)

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.