Újabb kísérlet zajlik a genderideológia törvényesítésére

A CitizenGO szerint az Európai Parlament javaslata az LMBTQ-ideológia újabb trójai falovát jelenti hazánk számára.

2022. 12. 05. 18:08
Budapest Pride résztvevői vonulnak a Vámház körúton (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)
Budapest Pride résztvevői vonulnak a Vámház körúton (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd) Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hamarosan az Európai Unió Tanácsában helyet foglaló miniszterek elé kerülhet az Európai Parlament és a Tanács nők elleni erőszak és a kapcsolati erőszak elleni küzdelemről szóló irányelve – hívja fel a figyelmet a CitizenGO. A konzervatív érdekvédelmi szervezet szerint 

ez a javaslat ugyanakkor burkolt kísérlet arra, hogy minden tagállamban törvényesítsék a genderideológia szókészletének elemeit, tehát a megfogalmazott irányelv a LMBTQ-ideológia legújabb trójai falovát jelenti Magyarország számára.

A CitizenGO petíciójában rámutat, hogy a javaslatban már az alapvető definíciókkal, így a nők elleni erőszak rendkívül tág megfogalmazásával is baj van. Ami viszont ennél is problémásabb, hogy az erőszak szempontjából fokozott kockázatnak kitett nők csoportjába sorolják a transzgender nőket, azaz a magukat nőknek gondoló férfiakat is, amely által éppen hogy veszélyeztetik az eredetileg védeni szándékozott nőket. A szervezet szerint problémát vet fel a gender alapján meghatározott online erőszak bűncselekménnyé nyilvánításának célja is. „A tagállamok biztosítják, hogy bűncselekményként büntetendő legyen a biológiai nem vagy a gender alapján meghatározott személyek csoportjával vagy ilyen csoport valamely tagjával szemben erőszakra vagy gyűlöletre uszítás szándékos elkövetése az ilyen uszítást tartalmazó anyagok információs és kommunikációs technológiák segítségével történő nyilvános terjesztése révén” – olvasható a javaslatban.

Ennek elfogadása azonban oda vezethet, hogy bárki, aki leírja: nem fogadja el a transzgender ideológia meghatározásait, és kimondja az alapvető igazságot a férfiakról és a nőkről, genderalapú online erőszak vádjával nézhet szembe.

A CitizenGO jelzi azt is, hogy a javaslat „összhangban van” az LMBTIQ-személyek egyenlőségéről szóló, 2020–2025-ös időszakra vonatkozó stratégiával, amelynek egyebek mellett a homofóbia mint „uniós bűncselekmény” bevezetése, a homoszexuális kapcsolatok jogi elismerése, a genderoktatás bevezetése az iskolákban, a transznemű, interszexuális és nem bináris identitások elismerésének javítása is a céljai között van. Nem utolsósorban pedig kiemelik, hogy 

az irányelv elfogadásával Magyarországon is megkezdődne a hatóságok érzékenyítése. A javaslat ugyanis minimumszabályként jelöli meg a tagállamokra nézve „annak biztosítását, hogy a nemzeti hatóságok az áldozatokat a genderszempontokra érzékeny módon kezeljék”.  Emellett az illetékes hatóságok iránymutatásokat kapnának arról is, hogy „hogyan kell bánni az áldozatokkal a gender szempontjából érzékeny módon”.

A konzervatív érdekvédelmi szervezet ezért arra kéri Varga Judit igazságügyi minisztert és a magyar európai parlamenti képviselőket, hogy utasítsák el a javaslat családellenes nyelvezetét a róla szóló döntéshozatal különböző színterein, amennyiben pedig nem sikerül változtatni rajta, szavazzanak minden szinten az elfogadása ellen.

Borítókép: A Budapest Pride résztvevői vonulnak a Vámház körúton (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.