időjárás 1°C Rómeó , Tódor 2023. február 7.
logo
Márciusban már a parlament előtt lesznek a bizottság által kért szabályozások

Varga Judit optimista a brüsszeli pénzek kapcsán + videó

Kreft-Horváth Márk
Forrás: KARC FM
2023.01.25. 13:14 2023.01.25. 18:39
Varga Judit optimista a brüsszeli pénzek kapcsán + videó

Brüsszelből hazaérve a Karc FM ma reggeli műsorában nyilatkozott az igazságügyi miniszter.

– Én nagyon optimista vagyok – így fogalmazott az igazságügyi miniszter a Karc FM Hangoló című műsorában a brüsszeli pénzekkel kapcsolatban. Varga Judit szerint az Európai Uniónak is érdeke, hogy ha van megállapodás, van határidő, akkor konstruktívan segítse ennek teljesülését. – Magyar oldalról ennek nem lesz akadálya – tette hozzá.

Egy dolgot várok a bizottságtól, vár a magyar kormány a bizottságtól. Legyenek objektívek, legyenek konstruktívak. A jóhiszeműség nagyon sokat segítene, hiszen nem tudom azt alátámasztani, hogy vajon miért ne lehetne az Európai Bizottságnak is érdeke, hogy a magyar menetrend a megbeszéltek szerint teljesüljön

– fogalmazott a műsorban a politikus.

Varga Judit optimizmusa abból fakad, hogy Magyarország menetrendje szerint március elejére a parlamenthez befutnak a kért magyar dokumentumok, és utána már gyorsan el lehet fogadni a tervezeteket. – Van idő, van mozgástér, akár még pontosítani is lehet – emelte ki. Kételyei csak azzal kapcsolatban vannak, ha – esetleg – menet közben megváltoznának a feltételek.

 

Lám-lám, mégiscsak ott van a gyermekvédelmi törvény, lám-lám, mégiscsak ott van a migráció, ami az egész Sargentini-jelentés okozója volt, hiszen a bevándorláspárti baloldali európai parlamenti többség frusztrációjában elindította ezt az egyébként azóta is csak így Európa beteg embereként haladó eljárást. Már lassan öt éve zajlik a 7-es cikkelyes eljárás. Itt is egy egészen furcsa jelenségnek lehetünk a szemtanúi, hiszen a bizottság úgy iktatja be például a gyermekvédelmi törvénnyel kapcsolatos aggályait a különböző kohéziós alapokhoz való hozzájutás feltételeként, hogy még nincs is meg a jogerős ítélet. Tehát hol van itt a jogállam meg az európai értékek?

– fejtegette álláspontját az igazságügyi miniszter.

Varga Judit kitért Cseh Katalin és a magyar baloldal tevékenységére is. Szerinte a magyar ellenzék jobban tenné, ha jobban szeretné a hazáját, mint amennyire gyűlöli a magyar kormányt. Kifejezte, hogy a jogállamiság címén Magyarország elleni boszorkányüldözésben szerepe van a hazai ellenzék lejárató munkájának is.

Borítókép: Varga Judit igazságügyi miniszter (Fotó: Kurucz Árpád)

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.