Kiderült, mikor látogat Orbán Viktor Kijevbe

Volodimir Zelenszkij egy külön találkozón hívta meg Orbán Viktort.

Magyar Nemzet
Forrás: ATV2023. 02. 10. 15:16
ORBÁN Viktor; ZELENSZKIJ, Volodimir
Orbán Balázs szerint az ukrán elnök fegyverszállítmányokat is kért Magyarországtól
EU-csúcs Brüsszelben Fotó: -
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Amikor szükséges és időszerű lesz, a miniszterelnök ellátogat Kijevbe” –  fogalmazott Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke az ATV Híradónak azzal kapcsolatban, hogy Orbán Viktor elfogadta Volodimir Zelenszkij ukrán elnök meghívását. 

Amint arról a Magyar Nemzet korábban beszámolt, Orbán Viktor is részt vesz a brüsszeli EU-csúcson, amelynek három fő témája – az ukrajnai háború, az unió versenyképessége és a migráció – kulcsfontosságú Magyarország szempontjából. 

A miniszterelnök a közösségi oldalán osztott meg néhány fotót és egy videót a találkozóról, többek között kiemelve, hogy Magyarország továbbra is humanitárius és pénzügyi támogatást nyújt Ukrajnának. Mint fogalmazott, támogatjuk az azonnali tűzszünetet a további áldozatok elkerülése érdekében. Korábban lapunk is írt arról, hogy a brüsszeli EU-csúcson terítéken lesz az Oroszország elleni tizedik szankciós csomag kivetése és a migráció kérdése is, amelyben mintha lassú fordulat érne az unióban. De várhatóan téma lesz az unió anyagi hozzájárulása a külső határok védelméhez, akár a kerítések építéséhez is. 

A magyar miniszterelnök a görög, a horvát, a szlovén miniszterelnök, az osztrák kancellár, valamint a bolgár és a ciprusi államfő társaságában külön találkozón vett részt Brüsszelben Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel. 

Orbán Viktor azután tárgyalt az ukrán elnökkel, miután Zelenszkij beszédet mondott, sajtóértesülések szerint ekkor meghívta Kijevbe. 

A tárgyalásról részletek egyelőre nem láttak napvilágot, azonban Orbán Viktor úgy nyilatkozott: Magyarország továbbra is humanitárius és pénzügyi támogatást nyújt Ukrajna számára.

Borítókép: Orbán Viktor miniszterelnök és Volodimir Zelenszkij ukrán elnök (Fotó: MTI/Európai Tanács)

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.