Kivételezhettek egy diákkal a Corvinuson

Az egyetem etikai eljárás indított az ügyben.

Magyar Nemzet
Forrás: Index2023. 02. 28. 13:13
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Budapesti Corvinus Egyetem két munkatársa ellen indult etikai eljárás, mivel az egyik hallgatóval kivételeztek egy vizsgán. A közgazdasági intézet docense szerint a diák családja érdemi Mol-részesedéssel rendelkezik, és a szülők személyesen és írásban is megpróbáltak nyomást gyakorolni az egyetem vezetőinél, hogy gyerekük lehetőséget kaphasson a vizsgára – írta meg az Index.

Mint a portál jelezte, Ádám Zoltán, a Corvinus közgazdasági intézetének docense az egyetem szakszervezeti tagjainak zárt csoportjában tett közzé egy hosszú bejegyzést, amelyben azt írja, tudomásra jutott, hogy a téli vizsgaidőszakban az egyik hallgató a többiektől fizikailag elkülönítve, egy kifejezetten neki készített vizsgasor alapján tehetett (sikeres) vizsgát, miközben az illető a minden más hallgatóval szemben szigorúan érvényesített tantárgyi adatlap feltételrendszere szerint eleve nem is kaphatott volna a tárgyból elégtelennél jobb jegyet.

A bejegyzésben Ádám Zoltán arról is ír, hogy a hallgató családja „a sajtóban elérhető, nyilvános információk szerint érdemi Mol-részesedéssel rendelkezik”, és a szülők személyesen és e-mailben is megpróbáltak nyomást gyakorolni és közbenjárni az egyetem vezetőinél, hogy a gyerekük kaphasson még egy lehetőséget. Az egyetemi docens három munkatárssal szemben kezdeményezett etikai eljárást, ami két munkatárs ellen el is indult.

Borítókép: Budapesti Corvinus Egyetem (Fotó: MTVA/Nagy Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.