Szigorítanák a Btk.-t a botrányos videó miatt

A Fiatal Családosok Klubjának alapítója a pedofília törvényi meghatározásának felülvizsgálatát javasolná a kormánynak. Király Nóra ezt annak kapcsán nyilatkozat a Magyar Nemzetnek, hogy a diákjával szexuális kapcsolatot létesítő pedagógiai asszisztens, egy általános iskolai pedagógiai asszisztens azzal dicsekedett a közösségi médiában: 15 éves fiúval van szexuális viszonya. Kocsis Máté, a Fidesz frakció-vezetője a gyermekvédelmi törvény megsértésének nevezte a diákjával szexuális kapcsolatot létesítő pedagógiai asszisztens videóbejegyzését, hozzátéve, hogy küzdeni fognak a gyermekek védelméért.

Munkatársunktól
2023. 02. 13. 20:02
Bite Zsolt Forrás: Facebook
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A pedofília törvényi meghatározásának módosítását sürgeti a Fiatal Családosok Klubja (Ficsak), annak kapcsán, hogy a Krúdy Gyula Angol–Magyar Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola egyik pedagógiai asszisztense – a tavalyi tanártüntetésekben szervezőként közreműködő a diákjával szexuális kapcsolatot létesítő pedagógiai asszisztens – azzal dicsekedett egy TikTok-videóban, hogy egy 15 éves fiúval tart fenn szexuális kapcsolatot.

– Családszervezetként jelezni fogjuk a kormány felé, hogy érdemes lenne felülvizsgálni, esetleg szigorítani a vonatkozó jogszabályt, ugyanis mélyen felháborítónak és elfogadhatatlannak tartjuk, hogy egy gyerekkel egy nála majdnem háromszor idősebb felnőtt létesítsen párkapcsolatot – jelentette ki lapunknak a Ficsak alapítója.

Király Nóra különösen felháborítónak nevezte, hogy 

az önmagát efebofilként – vagyis a 15–19 éves korosztályhoz vonzódó emberként – meghatározó a diákjával szexuális kapcsolatot létesítő pedagógiai asszisztens minden erkölcsi vagy ízlésbeli kritikát visszautasítva pusztán azzal próbálja igazolni életvitelét, hogy párja egy évvel idősebb a 14 éves korhatárnál, amely alatt pedofíliának minősülne szexuális kapcsolatot létesítenie vele.

– Amellett, hogy a diákjával szexuális kapcsolatot létesítő pedagógus minden erkölcsi normával és hagyománnyal szembemegy, azt is fontos hangsúlyozni, hogy a gyermekek mentális és lelki fejlődésére is rendkívül károsan hat, ha meglett felnőtt létesít velük szexuális kapcsolatot – fogalmazott a Ficsak alapítója. Hozzátette: abban, hogy a diákjával szexuális kapcsolatot létesítő pedagógiai asszisztens egyáltalán alkalmazta az iskola, szerepet játszhatott az LMBTQ-lobbi is, miután a gyermekvédelmi törvény korlátozta ezen szervezetek közvetlen jelenlétét az iskolákban. – Bízunk tehát a vonatkozó jogszabály mihamarabbi felülvizsgálatban és hogy az illetékesek meghozzák a a szükséges lépéseket, hiszen mindenekelőtt biztonságban kell tudunk a szülők legféltettebb kincseit, a jövő letéteményeseit – hangsúlyozta Király Nóra.

Közben Kocsis Máté, a Fidesz frakció-vezetője egy Facebook-bejegyzésben úgy értelmezte a történteket, hogy megsértették és megtámadták a gyermekvédelmi törvényt. – A harc folytatódik tehát. Két gyermek apjaként és a törvény egyik szerzőjeként kijelenthetem: ameddig akár csak egyetlen pedofil is keresi a jogi kiskapukat, vagy ha a hárommillió-hatszázezer magyar népszavazáson kinyilvánított akaratával szemben meg akarják semmisíteni a törvényünket, addig dolgunk van. Küzdeni fogunk a gyermekeink védelméért – fogalmazott a politikus.

A botrányos videó megjelenését követően az iskola elbocsátotta a diákjával szexuális kapcsolatot létesítő pedagógiai asszisztenst, emellett az is kiderült, hogy a pedagógiai asszisztens számos valótlanságot is állított a felvételen. Míg ugyanis az „efebofil” pedagógiai asszisztens azt hangoztatta, hogy számos jogvédő szervezet támogatja az esetleges, rágalmazás miatt indított perekben, a Társaság a Szabadságjogokért és a Magyar Helsinki Bizottság is cáfolta ezt. Érdekesség, hogy bár a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) is cáfolta, hogy a diákjával szexuális kapcsolatot létesítő pedagógiai asszisztens mellé állnának ebben az ügyében, ám Nagy Erzsébet, a PDSZ ügyvivője a pedagógiai asszisztens Facebook-oldalán közzétett bejegyzése alá azt kommentelte, hogy „Ha gond van, szólj!”. 

Az már csak hab a tortán, hogy a diákjával szexuális kapcsolatot létesítő pedagógiai asszisztens később már azt állította, viccből mondta, hogy szexuális kapcsolata van a 15 éves gyerekkel, holott a videójában még ténynek nevezte, hogy 15 éves szeretője van, s szerinte a rendhagyó kapcsolata már jó ideje felkapott téma volt a közösségi médiában.

Borítókép: A diákjával szexuális kapcsolatot létesítő pedagógiai asszisztens (Fotó: Facebook)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.