Vallottak pénzügyeikről a fővárosi politikusok is

A főpolgármester-helyettesek közül egyedül Bősz Anettnek van autója.

Magyar Nemzet
2023. 02. 01. 15:15
Borítókép: Budapest Főpolgármesteri Hivatalának épülete az V. kerületi Városház utcában (Fotó: MTVA/Róka László)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A fővárosi politikusok is időben leadták a vagyonnyilatkozatukat. A Budapest portálon közzétett információk szerint Kiss Ambrus általános főpolgármester-helyettes bankszámláján 1,2 millió forint, egészségpénztárban 444 ezer forint megtakarítás van. A politikus felerészben tulajdonosa egy III. kerületi üdülőnek, és 2005-ben örökölt egy zalaegerszegi családi házat, az Új Egyenlőség folyóirat szerkesztőjeként pedig havi 84 ezer forintot kap.

Tüttő Kata városüzemeltetésért felelős főpolgármester-helyettes vagyonnyilatkozatából többek között az derül ki, hogy tavaly még körülbelül 87 millió forintja volt állampapírokban, nyugdíjbiztosításban, egészségpénztárban és lakástakarékban, ez az összeg mostanra 103 millióra nőtt, és ötvenezer dollárnyi befektetési jegye is lett. Ezek mellett tizenöt ingatlanja van, melyek közül három budapesti, a maradék pedig termőföld az ország különböző pontján.

Kerpel-Fronius Gábor momentumos főpolgármester-helyettesnek egy év alatt közel 4,5 millió forinttal apadt a bankszámlája (kétmillió forint), a nyugdíjbiztosítása (3,2 millió forint) és az önkéntes nyugdíjpénztárba befizetett megtakarítása (7,56 millió forint) ugyanakkor tovább nőtt. A XIII. kerületben van egy 81 négyzetméteres lakása, Balatonszemesen pedig nyaralója. Ugyanakkor eladta a 2021-ben vásárolt Hyundai I30-as autóját. Ezzel szemben a DK-s Bősz Anettnek van: három éve vett egy 2010-es gyártmányú Toyota Priust. A  humán területekért felelős főpolgármester-helyettesnek körülbelül 1,12 millió forintos megtakarítása, 1,5 milliós nyugdíjbiztosítása, 1,5 milliós hiteltartozása és egy érdi háza van, aminek egyötöd részben a tulajdonosa.

A kerületi polgármesterek közül Zugló MSZP-s vezetője, Horváth Csaba ötmillió forintot tudott félretenni tavaly, így már 165,3 millió forintos megtakarításról számolt be a mostani vagyonnyilatkozatában. A polgármesternek csak egy II. kerületi ház van a nevén, amit még 2000-ben épített. Déri Tibor, Újpest korábban momentumos, jelenleg független polgármestere a nyilatkozata szerint eladta az 52 négyzetméteres ingatlanát, és vett helyette egy 120 négyzetméteres lakást tárolóval és teremgarázzsal, ugyancsak a IV. kerületben. A vásárlás után meg is ugrott a hiteltartozása, ami jelenleg 57,9 milliót forint. Ezek mellett 3,7 millió forintja van nyugdíjpénztárban és 3,1 milliót tart bankbetétben.

 

Borítókép: A főpolgármesteri hivatal épülete az V. kerületi Városház utcában (Fotó: MTVA/Róka László)

 

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.