A zalai befektetőket dicsérte Navracsics Tibor

Látványos az ipari fejlődés az alapvetően mezőgazdasági profilú vármegyében – vélekedett a területfejlesztési miniszter.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 04. 25. 15:55
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Zala vármegye jól teljesített az elmúlt időszakban a befektetések terén, az ipari termelés kiegészíti a hagyományosan mezőgazdasági profilú térség gazdaságát – közölte Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter a Magyar Közgazdasági Társaság (MKT) megyei szervezetének 50 éves jubileumi ünnepségén, Zalaegerszegen.

 Zala területileg az ország legkisebb vármegyéi közé tartozik, ugyanakkor az elmúlt évek beruházásai jelentős ipari fejlődést eredményeztek itt 

– hangsúlyozta Navracsics Tibor. 

A miniszter úgy fogalmazott: az országos tervezési folyamat célja, hogy – Budapest dominanciája mellett – a fővárostól távolabb eső területek gazdasága is erősödjön, e területek adjanak kiegészítő erőt az ország és a nemzetgazdaság fejlődéséhez. Hozzátette: Zala vármegye önálló gazdasági alközpontként kitüntetett szerepet játszhat, valamint sokszínű és változatos tájegységeit tekintve sok szempontból alkalmas arra, hogy a turizmus terén is jobban teljesítsen. Ehhez többek közt a Lenti városában működő gyógyturizmus, valamint a Balaton és a határvidék adta természeti és környezeti tényezők is jó alapot adnak – jelentette ki. 

Navracsics Tibor kiemelte, hogy nagyon sok lehetőség áll Zala vármegye előtt, és a kormány az országos stratégiák meghatározásánál is számít ezekre az előnyökre, mert így próbálják meg a térség jövőjét megtervezni. 

 Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg polgármestere (Fidesz-KDNP) köszöntőjében arról beszélt, hogy az MKT megyei szervezete fél évszázada hiánypótló szerepet tölt be egyebek mellett a tehetséggondozásban, valamint a szakmai és a várossal közös programok szervezésében és lebonyolításában. A szervezet emellett szorosan kapcsolódik a városban működő pénzügyi, számviteli felsőoktatáshoz.

Borítókép: Navracsics Tibor (Fotó: Kurucz Árpád)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.