Kettős mércét alkalmaznak a BKK-ellenőrök? Egy utas kiakadt a megalázó bírságolás miatt

Van, akihez oda se mennek az ellenőrök, míg mást megalázó stílusban bírságolnak meg.

Magyar Nemzet
Forrás: Metropol2023. 05. 19. 17:05
null
Budapest, 2023. január 14. A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) ügyfélszolgálata az M4-es metró építési munkálatai során kialakított aluljáróban a Kelenföld vasútállomás alatt. Ez biztosítja az összeköttetést a vasúti peronok, a metró állomása és az Etele tér között. MTVA/Bizományosi: Róka László *************************** Kedves Felhasználó! Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemû különösen szerzõi jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi igényért a fotó szerzõje/jogutódja közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelõssége e körben kizárt. Fotó: Róka László
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Panaszkodnak a budapestiek, hogy míg őket a legapróbb mulasztásért is előveszik a BKK-ellenőrök, addig a tömegközlekedési eszközökön utazó hajléktalanokat nemhogy nem ellenőrzik, hogy van-e érvényes menetjegyük, hanem meg sem szólítják – írja a Metropol. A lapnak most egy olvasója számolt be a megalázó helyzetről, amelybe a BKK ellenőrei sodorták. 

A névtelenséget kérő olvasónak május 16-án járt le a BKK-bérlete, így jogosan bírságolták meg, miután május 17-én reggel már korán felhívta a főnöke, ezért teljesen kiment a fejéből, hogy aznapra már nincs érvényes bérlete. „Kiderült, hogy így is van, hét és fél órával azelőtt lejárt a bérletem. Mire átgondoltam volna, már írta a büntetést és kérte a személyi igazolványomat” – részletezte, és hozzáfűzte, tisztában van vele, hogy joggal büntették meg, de több dolgot is sérelmez. 

Például, szerinte a BKK ellenőrei kettős mércét alkalmaznak. „Ha hajléktalan ül a villamoson, vagy részeg, vagy egy kicsit morózusabb kinézetű ember, egyszerűen nem mennek oda az ellenőrök. Ezt nem kizárólag én veszem észre, az ismerősi köröm ugyanezt tapasztalja” – mondta, majd megjegyezte, egyáltalán nem érti, hogy ha ezek alapján van és lehet kivételezés, akkor azokkal miért nem kivételezhet az ellenőr, akik láthatóan nem bliccelnek, csak esetleg elnéznek egy dátumot vagy egy kicsit figyelmetlenek. 

„Azt hagyjuk is, hogy teátrálisan hadonászott a személyi igazolványommal, miközben lángoló arccal álltam a villamoson. Akkor halkan megkértem, hogy legyen kedves gyorsan és különösebb alázás nélkül csinálni a bírságolásomat, mert az utazóközönség nem tudhatja, hogy én csak véletlenül elnéztem egy dátumot, és rendkívül égő nekem a procedúra” – részletezte a Metropol olvasója, aki, természetesen utóbb befizette a bírságot is. 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTVA/Róka László)

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.